BMW Motorrad ConnectedRide - pametne naočare za motocikliste

Nove BMW Motorrad ConnectedRide pametne naočare motociklistima će pomagati u vožnji jer će im omogućavati da pogled ne pomeraju sa puta na kontrolnu tablu

BMW Motorrad ConnectedRide - pametne naočare za motocikliste

Za razliku od uređaja proširene realnosti koji se najviše mogu koristiti za gejming, BMW je u svoju ponudu uvrstio malo drugačiji tip pametnih naočara. Nemački proizvođač predstavio je BMW Motorrad ConnectedRide, svoje nove pametne naočare za motocikliste sa heads-up ekranom koji im bitne informacije sa kontrolne table podiže do visine očiju.

Ove naočare će projektovati ključne informacije kao što su njihova brzina i navigacija, omogućavajući vozačima motora da imaju sve ove informacije ispred sebe, bez potrebe da skidaju pogled sa puta.

Dok Apple paralelno pokušava da ubedi potrošače da kupe Vision Pro AR/VR skupocene naočare, izgleda da je odeljenje kompanije BMW za motore korisnicima dalo razlog za kupovinu pametnih naočara, koje bi zaista pomogle da im donesu praktičnu korist, i to po mnogo manjoj ceni. Za razliku od Apple naočara koje imaju znatno veći dijapazon funkcionalnosti i koštaju 3.500 dolara, BMW je najavio da će u Evropi naočare za motocikliste biti dostupne od 690 evra.

BMW Motorrad ConnectedRide – mogućnosti i specifikacije

Nove naočare povezuju se sa već postojećom BMW Motorrad Connected aplikacijom na telefonima preko Bluetooth veze. Uz pomoć nje, naočare će motociklistima prikazivati: informacije o brzini kojom se kreću i ograničenju brzine na trenutnom putu, u kojoj brzini je motor, osnovnu GPS navigaciju sa strlicama, nazive ulica, raskrsnice i udaljenost do sledećeg skretanja.

Ovaj uređaj, koji poseća na klasične naočare za sunce, ima dva seta stakala: zatamnjena i stakla sa 85 procenata providnosti, zajedno sa integrisanim svetlosnim senzorom, kao i sertifikovanim UVA/UVB filterom. Uz zaštitu od sunčevog zračenja, naočare imaju i RX adapter za podešavanje dioptrije koja je ograničena do 4,5.

Kako tvrdi kompanija, one su adaptirane na do deset sati rada sa svojom litijum-jonskom baterijom koja se može puniti uz USB kabl za punjenje. Opseg temperature u kojoj se one mogu koristiti je prilično visok i ide od minus 10 do čak plus 50 stepeni Celzijusa.

BMW naglašava da se nove pametne naočare mogu adaptirati tako da odgovaraju različitim kacigama i oblicima glave, što treba da ih čini udobnim i za celodnevno nošenje.

Kompaniji BMW ovo nije prvi izlet u uređaje koji bi trebalo vozačima da olakšaju i vožnju učinje bezbednijom. U klasi BMW električnih automobila koji će se prodavati od 2025. godine nalaziće se BMW Panoramic Vision ekran koji zauzima celu širinu vetrobrana i menja komandnu tablu u kolima, kako bi bitne informacije o vožnji, sa table takođe pomerio u visinu očiju vozača.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi