Da li biste pristali na besplatan TV koji ima drugi ekran na kojem stalno idu reklame?

Besplatan TV? Zavisi od toga šta smatrate besplatnim. Kompanija Telly nudi TV bez naknade, ali drugi, manji ekran ispod stalno prikazuje reklame

Da li biste pristali na besplatan TV koji ima drugi ekran na kojem stalno idu reklame?

Samsung i LG bi uskoro mogli da budu u problemu, jer se pojavila nova vrsta televizora, koji su besplatni, tj. ne koštaju ništa sem vaše pažnje i podataka. Telly je kompanija koja nudi besplatan TV koji svoju nepostojeću cenu opravdava prikazivanjem stalnih reklama na drugom, manjem ekranu.

Kompanija ovaj manji ekran naziva „pametnim ekranom“, koji je od glavnog televizora odvojen zvučnikom. Pored prikazivanja oglasa, on takođe može da prikaže razne vidžete, uključujući sportske rezultate, vesti, vremensku prognozu i cene akcija. Oglasi se mogu pojaviti na krajnjoj desnoj strani pametnog ekrana, ali se mogu pojaviti i u obliku sponzorisanih vesti na levoj strani ekrana.

Iako oglasi ne bi trebalo da prekidaju sve što gledate na glavnom ekranu, glavni strateški direktor kompanije Telly je za Verge izjavio da oglasi mogu da koriste oba ekrana kada ne koristite TV. „Kada se gornji ekran ne koristi, oglasna jedinica bi mogla da oživi na zabavan način povezujući obe“, kaže Lorens. „Postoje bukvalno stotine stvari o kojima razmišljamo kako bismo stvorili najzanimljivije iskustvo oglasa ikada.“ Lorens takođe kaže da Telly takođe radi na „Telly Rewards“ koji će nagraditi korisnike poklon karticom za stvari kao što su ankete na ekranu.

TV sa dva ekrana

Što se tiče glavnog ekrana, u pitanju je to je 4K HDR panel od 55 inča koji je povezan sa sekundarnim ekranom preko operativnog sistema kompanije: TellyOS. Za razliku od većine operativnih sistema za pametne televizore, TellyOS trenutno ne podržava aplikacije za striming kao što je Netflix. Sa druge strane, u paketu dobijate besplatnim 4K Android TV uređaj koji možete da koristite za gledanje bilo koje striming usluge koju želite. On je takođe kompatibilan sa drugim uređajima za striming, uključujući Roku, Amazon Fire Stick i Apple TV, i ima tri HDMI ulaza, 2 USB ulaza i tjuner za antenske kanale, prenosi TheVerge.

Ipak, ovaj televizor je mnogo više od samo dva ekrana. Ako pažljivo pogledate, na sredini zvučnika se nalazi kamera, koja omogućava „besplatne napredne fitnes programe sa praćenjem pokreta“ koji dolaze sa televizorom, zajedno sa Zoom integracijom. TV takođe dolazi sa slajderom za privatnost, tako da možete da ga otvarate i zatvarate kako želite.

Sitna slova

Telly TV je opremljen kamerom i mikrofonom, a plaćen od strane brendova koji vam prikazuju oglase, što samo po sebi deluje kao problem za privatnost.

U svojoj politici podataka o gledanju i aktivnostima, Telly kaže da „može prikupljati informacije o audio i video sadržaju koji gledate, kanalima koje gledate i trajanju vaših sesija gledanja“, zajedno sa informacijama o tome „kako komunicirate“ sa TV-om. To uključuje vaše upite za pretragu, dugmad koje izaberete, kao i „fizičko prisustvo vas i svih drugih pojedinaca koji koriste TV u bilo kom trenutku“.

Ako odlučite da odustanete od prikupljanja podataka, moraćete ili da vratite televizor ili da platite pretpostavljenu cenu televizora sa dva ekrana i zvučnikom. Imate pravo da odustanete od deljenja podataka o gledanju i aktivnostima, ali nažalost, to znači da više nećete imati pristup uslugama. Ako odustanete i ne vratite televizor Telly će naplatiti 500 dolara sa kreditne kartice koju ste ostavili.

Igre i muzika

Telly se isporučuje sa 40 različitih igara i ima mogućnost puštanja muzike sa „popularnih muzičkih servisa“. Ima čak i „glasovnog pomoćnika koji se oslanja na veštačku inteligenciju“, koji odgovara na „Hej Telly“, i koji je koristan za podešavanje tajmera ili odlaganje alarma. Ako sve to zvuči pomalo nejasno, to je zato što jeste. Kompanija tek treba da objavi partnerstvo sa muzičkim servisima, igrama i pomoćniku.

Takođe, postoje neke nejasnoće koje ova kompanija treba da razjasni, kao na primer: Ko je proizvođač TV-a? Zbog čega na sajtu ne postoji osoba koju možete kontaktirati? Da li neko može da malo detaljnije razjasni politiku privatnosti?

Ključno pitanje je da li biste uzeli besplatan TV sa oglasima umesto TV-a koji sad imate? Verovatno ne. Da li ste zaintrigirani konceptom? Verovatno da. Telly je za sada ograničen samo na SAD, i na sajtu www.freetelly.com postoji opcija rezervacije prvih 500.000 televizora koji dolaze na leto.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (15)
  1. Jel radi gornji ekran ako se donji izlupa?

  2. DeonTuck

    Nista sto ne moze babin milje da resi :LOL:

  3. TwistedMind

    Ako su reklame bez zvuka koji bi ometao program onda da. Lako se to da rešiti.
    Veći je problem što bi televizori verovatno bili vrlo basic iako piše da je 4k HDR.
    Što se tiče svog praćenja (kamera i mikrofon), to bi mi takođe bilo ok jer ne bi ni imao vezu sa serverom. Android box je taj koji bi radio sve.

  4. MegaSkot


    View image at the forums

  5. CountMike


    View image at the forums

  6. Ako su reklame bez zvuka koji bi ometao program onda da. Lako se to da rešiti.
    Veći je problem što bi televizori verovatno bili vrlo basic iako piše da je 4k HDR.
    Što se tiče svog praćenja (kamera i mikrofon), to bi mi takođe bilo ok jer ne bi ni imao vezu sa serverom. Android box je taj koji bi radio sve.

    Verovatno bi always online bio uslov, kako bi uopste reklame dolazile. Ni sad ne mozes da koristis ni jedan smart feature dok ne das svu saglasnost i nisi online.

  7. Sasa012

    Ekran ko iz Orvela 1984

  8. marinko98

    Ne hvala!

  9. Der Schnitter

    Ovde bi se razgrabilo par miliona bez problema a ne moraju ni biti ispravni.
    Bitno je samo da se naznači da su DŽABE.

  10. Masster

    Sto se privatnosti tice, dvije zvakace jedna na kameru a druga u mikrofon i rijesen problem :)

  11. NevisStarShine

    Pa montiras ga tako da nešto prekriva donji ekran :) Svašta.

  12. Kod mene bi stalno išle reklame i na glavnom ekranu, jer se za televizor setim samo po potrebi. 😂

  13. BitrAtE

    Ne bi me čudilo da donji ekran ima neki proximity senzor pa kad ga prekriješ nečim da gasi ovaj gornji. 😀

  14. Kazes lepo babi da ti ostavi notch za senzor na miljeu, problem solved.

  15. Aleksandar_038

    Opet neko Orvela shvatio kao manual?

    Politi katranom i zapaliti, **** ih reklame 😁

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi