Ekran u koferu – ponesite svoj TV bilo gde sa sobom

Nije „kolač u tiganju“, već ekran u koferu, tačnije novi LG TV, koji je praktično televizor ugrađen u kofer sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 27 inča

Ekran u koferu – ponesite svoj TV bilo gde sa sobom

Ukoliko vas novi jedinstveni uređaj kompanije LG podseća na staru, nekad veoma popularnu reklamu za Dry Cooker i „kolač u tiganju“, to nije slučajno jer uređaj pod nazivom StandbyMe Go u stvari predstavlja televizor u koferu. Neobični uređaj je u stvari ekran u koferu, odnosno tašni aktovki koji ima dužinu dijagonale 2 inča, osetljiv je na dodir i ima integrisani zvučni sistem, podršku za HDMI kao i webOS softver koji radi na standardnim televizorima kompanije.

Međutim, iako je on teorijski prenosiv, težak je nešto više od 12 kilograma, što ga čini manje prenosivim nego što deluje na prvu loptu. Takođe, njegova cena od 1.200 dolara nije baš povoljna karakteristika kada pogledate da je to u stvari prilično neupadljiv LCD panel sa 1080 i maksimalnom osvetljenošću od samo 500 nita.

To je solidno za unutrašnje i spoljne uslove, ali platiti 1.200 dolara za tako nešto ne bi bio baš najrazumniji potez, ističe TheVerge. Ipak, ne treba zaboraviti ni da ekran u koferu ima antirefleksni premaz i podršku za Dolby Vision HDR, ali to može da bude smešno s obzirom na ograničenu osvetljenost ekrana. Isto važi i za četvorokanalni Dolby Atmos zvučni sistem, a zvuk dolazi od drajvera nekonvencionalno ugrađenih u jednu stranu aktovke.

Zvučnici su dakle postavljeni iza ekrana kada je on podignut, a zvuk ostaje čist, ali ne treba mnogo očekivati u smislu boljih zvučnih efekata, osim ukoliko sa njim ne povežete veliki Bluetooth zvučnik. U svakom slučaju, ekran u koferu, odnosno ovaj nekonvencionalni TV nudi stabilan mehanizam za postavljanje ekrana u tri različita položaja, što može da bude korisno za različite situacije.

Iako je svakako jedinstven i zabavan uređaj, njegova cena i tehničke karakteristike bi pre mogle da ga učine manje privlačnim široj publici, zbog čega i potencijalni kupci treba pažljivo da razmotre svoje potrebe pre kupovine ovog nesvakidašnjeg televizora.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi