Galaxy Ring bi mogao biti Samsung odgovor na Oura Ring

Izgleda da bismo uskoro mogli videti još jedan novi nosivi uređaj pod Samsung Galaxy brendom - pametni prsten pod imenom Galaxy Ring.

Kako javlja Tech Radar, Samsung je možda u procesu razvoja Galaxy Ring pametnog prstena, nosivog uređaja koji može pratiti zdravlje i aktivnosti na način sličan onome što nude i pametni satovi.

Poput Galaxy Buds, Galaxy S23 i Galaxy Watch 5, novi pametni prsten bi verovatno bi deo Galaxy linije proizvoda i zvao se Galaxy Ring. Još uvek nije poznato više detalja, ali su podneti zahtevi za patente otkrili postojanje uređaja koji je opisan kao “pametni uređaj za merenje zdravstvenih indikatora i/ili sna u formi prstena” u slobodnom prevodu sa koreanskog.

Ovakav opis vrlo podseća na postojeće pametne prstene poput verovatno najpoznatijeg uređaja te vrste – Oura ring, koji poseduje impresivan set senzora, mada je sa cenom od blizu 300 dolara veoma blizu i dobrim pametnim satovima. Visoka cena je i najveća prepreka kupovini takvog uređaja, pogotovo s obzirom na odsustvo ekrana u odnosu na pametne satove.

Ipak, pametno prstenje ima i svojih prednosti, najpre u vidu baterije koja traje duže nego na pametnim satovima, ali i formata koji će se verovatno dopasti onima koji već nose nakit. Takođe, koliko god pametni satovi dobro izgledali, ima onih koji ipak preferiraju da nose veoma dobar analogni sat, naročito zajendno sa dobrom odevnom kombinacijom.

Za takve korisnike, pametni prsten može biti bolja i stilski prihvatljivija opcija, uz zadržavanje korisnih pametnih funkcija. Naravno, niko ne ide na trčanje u odelu, ali je svakako lepo imati različite opcije. Plus, ako Samsung uđe na ovo tržište, vrlo je moguće da bismo videli pad cena, što bi pametno prstenje učinilo dosta primamljivijim većem broju korisnika.

Prijava patenata ne znači obavezno i da ćemo zaista videti uređaj u prodaji, moguće je i da Samsung prosto rezerviše ime da neko drugi ne bi objavio Galaxy Ring, ali s obzirom na rastuće interesovanje za pametne i fitnes nosive uređaje, ne bi bilo iznenađenje da ipak vidimo pametni prsten u Samsung izvedbi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi