Galaxy S23 FE će izgleda ipak imati sopstveni čipset

Nove glasine o čipu koji će pokretati novi Samsung Galaxy S23 FE ukazuju da on ipak neće biti opremljen Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetom, već sopstvenim Exynos 2200 modelom

Galaxy S23 FE će izgleda ipak imati sopstveni čipset

Najnovije informacije koje su se pojavile na Twitter nalogu Tech_Reve pokazuju da se Samsung odlučio za sopstveni Exynos 2200 procesor u slučaju predstojećeg Galaxy S23 FE telefona. 

Ranije ove godine pojavile su se informacije iz Južne Koreje koje su ukazivale da će novi Galaxy pokretati Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, ali sada izgleda da takve verzije telefona neće biti.

Izgleda kao da će se ova informacija pokazati tačnom, jer već neko vreme kruži internetom iz različitih izvora, koje je preneo i Android Headlines.

Druge moguće varijante za Galaxy S23 FE

U tvitu je osim informacije o čipsetu predstojećeg Samsung telefona objavljen i spisak specifikacija koja potvrđuje ranije glasine o novom telefonu. 

Naime, on će koristiti Exynos 2200 čipset i imaće 6 ili 8 GB RAM-a. Karakteristike prednje kamere su 12 megapiskela i 1.12um, širokougaona 50MP i 1.0um GN3, 3x telefoto kamera 8MP 1.0um Hi-347, a za ultra širokougaonu 12MP sa 1,12um IMX 258. Interna memorija telefona će biti sa UFS 3.1 skladištem koja treba da podrži zahteve 5G mreže od 128 ili 256 gigabajta.

U najnovijoj vodećoj seriji telefona, Samsung je izostavio korišćenje sopstvenih čipova, oslanjajući se mahom na Qualcomm čipove. Iako su Exynos i Snapdragon procesori na istom nivou po pitanju sirove procesorske snage, postoje problemi sa pregrevanjem i efikasnošću koji već neko vreme muče Samusng čipsetove.

Uzevši to u obzir, znači da će novi Samsung Galaxy možda imati iste probleme, što neće oduševiti publiku. Ostatak specifikacija veoma podseća na Galaxy A54 telefon, koji će mu izgleda biti jaka interna konkurencija.

Ipak, nijedna informacija i dalje nije zvanična, a izlazak novog Galaxy S23 FE telefona se očekuje ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. NovemberWhisky

    Bukvalno ga niko nece kupiti ako ne bude duplo jeftiniji.

  2. Zašto bi ga iko kupio kada je bolje uzeti klasični s22 ako bude ista cijena (a najavili su).

  3. Nena Djokic

    Ne pada mi napamet bilo koji Samsung sa exynos procesorima, meni je to jasno odavno ,samo se pitam kako to Samsungu nije jasno da su njihovi procesori mnogo losi

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi