GeForce RTX 4060 Ti će imati 16 GB memorije

Posle najjačih i najskupljih Ada grafičkih karti, Nvidia je pripremila GeForce RTX 4060 seriju kao odgovor na Radeon RX 7600

GeForce RTX 4060 Ti će imati 16 GB memorije

Već neko vreme se govori o izlasku GeForce RTX 4060/4060 Ti serije gejming grafičkih karti. Naširoko se špekuliše hoće li konačno pristupačnija i jeftinija serija Nvidia Ada grafičkih karti biti puštena u prodaju sredinom maja ili kasnije. Koincidencija ili ne, tek Huang Renxun prvi čovek kompanije Nvidia, održaće uvodni govor na otvaranju Taipei Computer Show manifestacije koja počinje 29. maja. Bez sumnje, idealna prilika za najavu novog GeForce modela.

Prema poslednjim informacijama koje prenosi kineski sohu, sledi malo iznenađenje za AMD konkurenciju, pošto Nvidia priprema čak tri modela iz RTX 4060 serije, a sve kako bi kupci mogli da izaberu onu koja nabolje pristaje njihovim mogućnostima i budžetu. U pitanju su: GeForce RTX 4060 8 GB, RTX 4060 Ti 8 GB i najjači RTX 4060 Ti sa 16 GB memorije. Svi oni će zvanično biti predstavljeni ovog meseca.

GeForce RTX 4060 kreće u pohod sa tri različita modela

Međutim, iako će biti predstavljeni publici praktično u istom trenutku, početak prodaje je planiran u različitim terminima. Prvi će se pojaviti RTX 4060 Ti u verziji sa 8 GB memorije, čija će prodaja uslediti odmah nakon zvaničnog predstavljanja. Preostala dva modela i start prodaje: RTX 4060 8 GB i RTX 4060 Ti 16 GB su zakazani mesec dana kasnije i njihvoa prodaja počinje u julu.

Uzimajući u obzir da se u slučaju RTX 4060 Ti radi o 128-bitnom modelu grafičke karte, postojanje verzije sa 16 GB memorije može direktno uticati na tržišnu poziciju verzije sa 8 GB memorije, koja će biti ranije lansirana.

U pogledu specifikacija i cene, očekuje se da GeForce RTX 4060 Ti bude bazirana oko Nvidia AD106 grafičkog procesora koji će imati na raspolaganju 4352 CUDA jezgara i biće pozicionirana u rangu cena od 399-449 USD.

Očekujemo da će tokom leta jeftiniji primerci Nvidia Ada i DLSS 3 tehnologije, konačno biti pristupačniji širem krugu korinsika. Bilo je i krajnje vreme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi