Google Pixel Fold i Pixel 7a: poznate cene i početak prodaje  

Google će 10. maja na svojoj I/O konferenciji predstaviti svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom – Pixel Fold, kao i budžetski orijentisan Pixel 7a

Google Pixel Fold i Pixel 7a: poznate cene i početak prodaje  

Iako će najverovatnije biti najavljeni zajedno, njihovi datumi prodaje će se značajno razlikovati, kao i cene. Prema sajtu 9to5Google, Pixel 7a će se u prodavnicama naći već 11. maja po ceni od 499 USD, dok ćemo za Pixel Fold ipak morati malo da sačekamo, tačnije do 27. juna.

Pixel 7a će biti dostupan u četiri boje: crnoj, beloj, plavoj i ružičastoj – poslednja je ekskluzivna za Google Store. U poređenju sa Pixel 6a govorimo o povećanju cene od 50 dolara. Zanimljivo je da Google neće povući stari model kada novi izađe u prodaju. Pretpostavlja se da to znači da bi moglo doći do blagog pada cena počevši od 10. maja, ali to su u ovom trenutku samo spekulacije.

Priča se da će Pixel 7a stići sa novom glavnom kamerom od 64 MP zajedno sa ultraširokom od 13 MP, Tensor G2 SoC, ekranom sa brzinom osvežavanja od 90 Hz i podrškom za bežično punjenje.

Naravno, za sve nas koji živimo u Srbiji i zemljama gde se Pixel telefoni (još uvek) ne prodaju, ova informacija je bitna samo ukoliko planiramo da poručimo nove telefone preko rodbine u inostranstvu.

Google Pixel Fold

Na drugom kraju Google ponude, Pixel Fold košta 1.799 dolara. Porudžbine i pretprodaja će početi 10. maja preko Google Store, a 30. maja od mobilnih operatera. Međutim, čak iako ga tad poručite, biće dostupan tek 27. juna.

Iako je jako značajan kao telefon, i trebao bi da donese mnoge novine poput najnaprednijeg OLED panela na tržištu, ali i ozbiljne težine, Google savitljivi telefon je mnogo bitniji zbog softvera. Naime, svi vlasnici pametnih telefona sa savitljivim ekranima imaju problem sa aplikacijama koje nisu dovoljno dobro optimizovane da rade sa dve veličine ekrana na jednom uređaju. Samsung je tu otišao najdalje, i na Fold i Flip telefonima tih bagova ima najmanje, ali su i dalje prisutni.

Upravo zato se očekuje da će Google sa svojim telefonom sa savitljivim ekranom zaista da se pozabavi pratećim softverom, koji zasad i dalje ne pruža one premijum performanse i ugođaj koji očekujete od uređaja sa cenama bliskim 2000 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi