Google Pixel Fold će imati napredniji OLED panel nego Galaxy Z Fold5 i Flip5

Samsung je 2022. predstavio M12 materijal za OLED ekrane u Fold4 i Flip4, a sada se spremaju M13 i M14 verzije koje možemo videti na Google Pixel Fold telefonu

Google Pixel Fold će imati napredniji OLED panel nego Galaxy Z Fold5 i Flip5

Prošlogodišnji M12 materijal koji je Samsung Display predstavio za OLED ekrane iskorišćen je u Galaxy Z Flip4 i Z Fold4 telefonima, a kasnije je predstavljen na LTPO verzijama iPhone 14 Pro i 14 Pro Max telefona. Korejski portal The Elec izveštava da Samsung sada priprema materijale M13 i M14, koje bismo prvo mogli da vidimo na novom savitljivim Google Pixel Fold telefonu.

Mnogi portali o Google Pixel Fold telefonu govore kao o mitskom biću, jer je taj telefon toliko puta odlagan da niko više ne veruje da je ikada bio u planu. U nekoliko navrata smo pominjali da bi mogao da se pojavi ove godine, a velike nade polažemo u majsku Google I/O konferenciju.

Interesantno je da će upravo savitljivi Google Pixel Fold verovatno biti prvi telefon sa novim OLED panelom, dok se očekuje da će se Samsung Galaxy Z Flip5 i Z Fold5 modeli držati istog M12 materijala kao i njihovi prethodnici (skup materijala se odnosi na sastav OLED panela). Potez da Google Pixel Fold, model sa savitljivim ekranom ima najbolji dostupni ekran je neobičan jer kompanija retko bira najnoviju tehnologiju. Takođe, pre nekoliko meseci se govorilo o odabiru slabijeg ekrana nego što je to bio prvobitni plan.

Prema informacijama do kojih je došao The Elec, Apple će koristiti M12 ekrane za sva četiri iPhone 15 modela, što je promena u odnosu na prošlu godinu kada su M12 imali Pro modeli , M11 osnovne verzije. Sa druge strane, ovo ne mora da znači da će osnovne verzije iPhone telefona dobiti ProMotion, odnosno osvežavanje brže od 60 Hz, dok analitičari veruju da se to neće dogoditi do 2025. godine.

Samsung Display navodno razvija specijalnu formulaciju nazvanu M14, koju će Apple koristiti isključivo za iPhone 16 generaciju naredne godine. Što se tiče ove godine, Samsung Display će napraviti panele za sva četiri modela iPhone 15, LG Display će pomoći sa panelima za dva Pro modela, a kompanija BOE je isključena iz prvobitne narudžbine zbog problema sa kvalitetom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi