Honor Magic V2 bi mogao biti jeftiniji od Z Fold 5 i Pixel Fold telefona

Izvršni direktor kompanije Honor, nagovestio je mogućnost da bi predstojeći Magic V2 telefon, mogao biti jeftiniji od Samsung i Google konkurencije sa preklapajućim ekranom.

Honor Magic V2 bi mogao biti jeftiniji od Z Fold 5 i Pixel Fold telefona

Honor je na ovogodišnjem IFA 2023 sajmu koji je održan prošle nedelje, predstavio Magic V2 telefon. Time nam je dao prilično dobar uvid u temu najtanjih telefona na svetu sa sklopivim ekranom. Međutim od momenta kada ga je predstavila, ova kompanija je još samo rekla da planira lansiranje uređaja na globalno tržište i to tek u prvom kvartalu 2024. godine. Druge informacije ili bilo kakvi detalji su izostali.

Sada je generalni direktor kompanije Honor, Džordž Džao dao nagoveštaj cene u intervjuu za GSMArenu. Tom prilikom je izjavio kako će cena Magic Vs telefona biti „dobra polazna tačka“ za određivanje iznosa cene Magic V2 modela na globalnom nivou.

Svetska premijera Magic Vs modela je održana još u martu 2023. sa najavljenom cenom od 1.599 evra ( oko 1.725 dolara). Dakle, ako Magic V2 zadrži ovu relaciju cena, bio bi za 300 evra (~324 dolara) jeftiniji od Google Pixel Fold i Samsung Galaxy Z Fold 5 telefona. Ali čak i povećanje cene od 100 evra (~108 dolara) bi značilo da je Honor sa sklopivim ekranom i dalje znatno jeftiniji od glavnih rivala.

Možda će vam nedostajati nekoliko funkcija u kontekstu cenovnog ranga koji zauzima, kao što su: bežično punjenje, ultra tanko staklo i vodootpornost. Međutim, najnoviji Honor telefon sa sklopivim  ekranom je i dalje mnogo više od pukog telefona sa tankim dizajnom. Napredne karakteristike uključuju moćan procesor u vidu Snapdragon 8 Gen 2, bateriju od 5.000 mAh sa punjenjem ispravljačem snage 66 W, ima podršku za olovku, značajno smanjen nabor ekrana na poziciji šarke gde se sklapa ekran, a tu je konačno i svestran sistem zadnje kamere.

U svakom slučaju, nadamo se da Honor neće čekati do prvog kvartala iduće godine da bi lansirao ovaj telefon van kineskog tržišta. Kompanija je pogodila „u centar“ sa ovim ultra tankim i laganim dizajnom, tako da bi bila prava šteta ako bismo morali da čekamo toliko dugo, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. jocasylver

    Da se ne nadamo, marketing običan.
    Biće razlika u desetinama evra.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi