Honor Magic Vs2 savitljivi telefon biće još tanji i lakši nego Magic V2

Predstojeći Honor Magic Vs2 savitljivi telefon trebalo bi da bude lansiran danas, a kompanija tvrdi da će on biti još tanji i lakši nego što je Magic V2

Honor Magic Vs2 savitljivi telefon biće još tanji i lakši nego Magic V2

Kompanija Honor izgleda planira da bude glavni subjekat kada su u pitanju najtanji savitljivi telefoni na svetu, a danas sprema objavljivanje još jednog takvog uređaja – Honor Magic Vs2. Ovaj telefon će izgleda, biti još tanji i lakši nego što je to Honor Magic V2 i težiće navodno manje od 231 gram i biti tanji od jednog centimentra kada je sklopljen.

Honor Magic Vs2 je izgleda dizajniran da simulira izgled i osećaj običnog pametnog telefona, odnosno onog koji se ne savija, tj. preklapa. Kada su u pitanju sklopivi uređaji, to koliko su tanki predstavlja više od estetske sklonosti, jer u osnovi nosite dva telefona u jednom. Nijedan telefon na svetu ne predstavlja ovaj koncept bolje od veoma tankog Honor Magic V2, ali on će izgleda predati tron sledećem Honor savitljivom telefonu.

Ovu informaciju je podelio poznati internet insajder DigitalChatStation, a kompanija je to potvrdila u zasebnoj objavi na Weibo društvenoj mreži, deleći čak render telefona zajedno sa Honor Watch 4 satom.

Osim informacija o fizičkim karakteristikama, na istoj društvenoj mreži objavljene su i specifikacije koje bi novi telefon trebalo da ima. One podrazumevaju 16 GB RAM-a, preklopni ekran u 2K rezoluciji i dosta brzo punjenje od 66 W.

Procesor koji će ga pokretati biće izgleda godinu dana star Snapdragon 8+ Gen 1 čip, koji će očigledno biti pokušaj kompanije da smanji troškove proizvodnje novog savitljivog telefona. Ipak, ovaj procesor mogao bi telefon učiniti konkurentnim u odnosu na tradicionalne pametne telefone, kako po debljini, tako i po ceni.

Kada je preklopljen, Honor Magic Vs2 navodno pokazuje šarke na jednoj strani i skener otiska prsta na drugoj. Trebalo bi da ima tri kamere, od kojih se glavna može pohvaliti sa 50 MP i f/1,9 otvorom blende. Glasine ukazuju i na otprilike 2,5x telefoto sočivo i ultraširoku kameru od 16 mm na zadnjoj strani.

Druge specifikacije o uređaju kao što su detalji o ekranu ili kapacitetu baterije za sada su i dalje nepoznate. Po pitanju cene, on će navodno koštati 9000 kineskih juana, što je otprilike oko 1200 evra, naravno bez uračunatih poreza i carina posle uvoza.

S obzirom na to da je Honor Magic V2 dostupan i u Evropi, to bismo mogli da očekujemo i za njegovog savitljivog naslednika, o kojem ćemo više detalja definitivno dobiti do sutra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi