Huawei lansira jedan od najtanjih preklopnih telefona na tržištu

Huawei lansira jedan od najtanjih preklopnih telefona na tržištu, sa impresivnim funkcijama i dizajnom namenjenim korisnicima koji prate modu

Huawei lansira jedan od najtanjih preklopnih telefona na tržištu

Huawei nije nepoznat u svetu sklopivih telefona, svi se dobro sećamo Mate X serije, ali sada je kompanija odlučila da se upusti u segment preklopnih telefona. Huawei Nova Flip je sada zvanično predstavljen u Kini i dolazi sa nekim vrlo interesantnim funkcijama.

Za početak, telefon ima debljinu od samo 6.88 mm kada je rasklopljen, što ga čini jednim od najtanjih preklopnih telefona na tržištu trenutno. Oni koji prate Huawei put u svetu pametnih telefona, već su upoznati sa Nova serijom koja je usmerena ka korisnicima koji prate modu i pripada gornjoj srednjoj klasi telefona.

Specifikacije Huawei Nova Flip telefona:

  • Rasklopljen: 169.8 x 75.4 x 6.9 mm
  • Sklopljen: 87.6 x 75.4 x 15.1 mm
  • Težina: 195 g ili 199 g (6.88 oz)
  • Glavni ekran: 6.94 inča, 1136 x 2690 piksela, 421 PPI, LTPO OLED, 120Hz
  • Spoljni ekran: 2.14 inča, 480 x 480 piksela, LTPO OLED, 120Hz
  • Čipset: Kirin (8000)
  • Skladište: 256GB, 512GB, 1TB
  • Glavna kamera: Dvostruka 50 MP, f/1.9, 23mm (širokougaona), 1/1.59″, PDAF, laserski AF, OIS
  • Prednja kamera: 32 MP, f/2.2, 90˚ (širokougaona)
  • Baterija: 4400 mAh
  • Punjenje: 66W žično, 100% za 40 minuta (prema reklami)
  • Reverzno punjenje: 5W
  • Boje: Nova zelena, Sakura roze, Zero bela, Zvezdano crna
  • Zadnja strana: Staklo ili eko koža
  • Softver: HarmonyOS 4.2
  • Cena: Oko 744 dolara

Nova Flip nastavlja put svojih prethodnika, ali dodaje i neke hardverske inovacije. Telefon teži samo 195 grama, a njegov zglob može izdržati 1,2 miliona savijanja prema testiranju SGS Švajcarska.

Huawei Nova Flip je sa svojih 6.88 mm najtanji preklopni telefon

U specifikacijama se posebno ističe 6.94-inčni LTPO OLED ekran sa FHD+ rezolucijom i osvežavanjem od 120 Hz. Spoljni ekran je samo 2.14 inča, što je prilično malo po današnjim standardima preklopnih telefona. To je kvadratni ekran koji može poslužiti kao tražilo i prikazivati osnovne informacije poput vremenske prognoze, muzike, kalendara i ko vas zove.

Spoljni ekran se nalazi pored glavnog sistema kamera koji se sastoji od glavne kamere od 50 MP sa RYYB senzorom od 1/1.56 inča i otvorom blende f/1.9, uz ultraširokougaonu kameru od 8 MP i prednju kameru od 32 MP. RYYB senzor je Huawei-eva tehnologija koja zamenjuje zelene piksele sa dva žuta radi boljeg hvatanja svetla.

Zbog američkih sankcija, Huawei nije otkrio hardverske specifikacije Nova Flip modela. Međutim, Geekbench listing pokazuje da verovatno koristi Kirin 8000 čip, isti kao na Nova 12 i Nova 12 Pro modelima.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Telefon radi na HarmonyOS 4.2, Huawei operativnom sistemu zasnovanom na Androidu i nudi nekoliko AI trikova poput uklanjanja objekata, kontekstualne pretrage slika, selekcije teksta u slikama i generisanja slika.

U domenu baterije i punjenja, Nova Flip ima bateriju od 4,400mAh i podržava žično punjenje od 66 W. Osnovni model sa 256 GB skladišta košta oko 744 dolara, dok verzija sa 1 TB skladišta košta oko 911 dolara). Zvanična prodaja Nova Flip-a počinje 10. avgusta.

Huawei nastavlja da dokazuje da je sposoban za proizvodnju vrhunskog hardvera, ali američke sankcije ograničavaju njegovu prisutnost van Kine. Nova Flip izgleda kao vrlo interesantan i kompaktan uređaj, ali koristi starije procesore i nema Google usluge, tako da su šanse da se pojavi van Kine prilično male, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi