Huawei Nova 11 SE i zvanično lansiran sa glavnom kamerom od 108 MP

Najavljeni Huawei Nova 11 SE telefon je danas zvanično lansiran, a ima tanke ivice, Snapdragon 680 – LTE čipset i kameru na zadnjoj strani sa 108 megapiksela

Huawei Nova 11 SE i zvanično lansiran sa glavnom kamerom od 108 MP

Kako su reklamni posteri i ukazivali, danas je zvanično objavljen Huawei Nova 11 SE telefon, a zvanične specifikacije otkrile su da on nema 5G konekciju. Kompanija je, međutim, odlučila da na zvaničnom sajtu u odeljku sa specifikacijama u potpunosti izostavi informacije o čipsetu koji ga pokreće.

Ipak, telefon se ubrzo po objavljivanju našao i na Huawei onlajn prodavnici Vmall koja je zvanično otkrila da Snapdragon 680 – LTE čip pokreće novi uređaj, kao što je to ranije Geekbench i objavio. Ovaj procesor izgrađen je na 6 nm proizvodnom procesu i radi na frekvenciji od 2,4 GHz, ali RAM, međutim, ostaje misterija.

Čak i na sajtu Vmall prodavnice, navedena je samo količina prostora za skladištenje podataka u varijanti sa 256 ili 512 GB, bez eventualnih RAM kombinacija koje idu u paru. Ipak, nezvanično, na Geekbench proceni uređaj je testiran sa 8 GB RAM-a, međutim, to i dalje nije zvanično potvrđena informacija.

Ostatak specifikacija je poznat, pa tako ovaj urešaj ima OLED panel dužine 6,67 inča u dijagonali sa Full HD+ rezolucijom, brzinom osvežavanja od 90 Hz i 100 posto pokrivenosti DCI-P3 raspona boja. U sredini na vrhu nalazi se izrez za prednju kameru koja ima 32 MP i snima video u rezoluciji do 1080 p.

Zadnje kamere imaju 100 MP sa otvorom blende od f/1,9 uz ultra široku podršku sa 8 MP i otvorom blende f/2,2 kao i 2 MP makro sa f/2,4 otvorom blende.

Huawei Nova 11 SE ima veoma tanak profil od samo 7,39 milimetara, a ukupno teži 186 grama. Baterija ima kapacitet 4500 mAh i podržava punjenje od 66 W, a Huawei tvrdi da se punjenje može obaviti od nula do sto posto za 32 minuta. Punjač i odgovarajući kablić dolaze sa telefonom u kutiji.

Operativni sistem novog telefona je HarmonyOS 4, čime se uređaj pridružuje porodici od preko sto miliona uređaja koji imaju novi operativni sistem. Druge karakteristike uključuju NFC sa opcijom čuvanja infromacija o kartici za oflajn plaćanja, dual nano SIM polje i skener otiska prsta koji se nalazi ispod ekrana.

Kada je u pitanju dizajn, telefon je dostupan u tamno zelenoj, beloj i crnoj boji, a cene uređaja su 1999 kineskih juana (oko 260 evra u konverziji) za varijantu sa 256 GB skladišnog prostora i 2199 juana (oko 280 evra u konverziji) za varijantu sa 512 GB prostora za čuvanje podataka. Međutim, deluje da je telefon za sada dostupan samo u Kini, a Huawei nije zvanično objavio da li će to tako i ostati i hoće li uređaj biti dostupan i na globalnom nivou.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi