Huawei Nova 12 telefoni krenuli su na međunarodno tržište

Oznake: „i, s i SE“ su imena modela Huawei Nova 12 linije telefona srednje klase koje je kineski tehnološki div predstavio za međunarodno tržište

Huawei Nova 12 telefoni krenuli su na međunarodno tržište

Nova linija telefona srednje klase pod imenom Huawei Nova 12 sastoji se iz tri modela: Nova 12i, Nova 12s i Nova 12 SE koji će biti dostupni i van Kine, odnosno i za međunarodno tržište. Prvi model je potpuno novi, dok je drugi model rebrendirana verzija Huawei Nova 11 sa modernim plavim panelom, a treći je skoro sasvim isti kao i Huawei Nova 11 SE, ali sa drugim imenom.

Prvi model, Huawei Nova 12i ima LCD ekran dužine dijagonale 6,7 inča i Full HD+ rezoluciju sa brzinom osvežanja ekrana od 90 Hz. Čipset u unutrašnjosti ovog telefona je Snapdragon 680 ali samo sa podrškom za LTE, ima RAM od 8 GB i opciju za internu memoriju od 128 ili 256 GB.

Veliki krug na poleđini telefona sadrži samo jednu funkcionalnu kameru sa 108 MP i otvorom blende od f/1.9, koju prati 2 MP senzor dubine i jedan LED blic. Prednja kamera ima senzor sa 8 MP, koji je smešten unutar izreza ekrana.

Nova 12i ima bateriju od 5.000 mAh i podržava 40 W Huawei SuperCharge punjenje, koje može napuni bateriju do 62 posto za 30 minuta. Stranice telefona su ravne, a senzor otiska prsta je ugrađen u taster za napajanje sa desne strane, ispod tastera za kontrolu jačine zvuka.

Kao internacionalni telefon, nova 12i dolazi sa EMUI 14, zasnovanim na AOSP-u. Telefon podržava Bluetooth 5.0 i Wi-Fi a/b/g/n/ac. Huawei nudi ovaj model u zelenoj i crnoj boji, a u kutiji takođe dolazi i 40 W adapter.

Drugi član Huawei Nova 12 linije je onaj sa oznakom „s“, koji praktično predstavlja Huawei Nova 11 telefon koji smo testirali, a lansiran je u Kini pre godinu dana, samo je sada on na globalnom tržištu pod drugim imenom. Tada je glavna boja bila svetlo zelena, ali s obzirom da je plava glavna boja linije Nova 12 linije, Huawei Nova 12s dolazi u toj boji.

Telefon je debljine manje od 7 mm i ima 60 MP prednju kameru. Na poleđini se nalaze glavna sa 50 MP i ultraširoka kamera sa 8 MP, uz podršku laserskog fokusa i senzora za temperature boje.

Huawei Nova 12s telefon pokreće Snapdragon 778G čipom, ima 8 GB RAM-a, i OLED ekran dužine dijgonale 6,7 inča sa Full HD+ rezolucijom i brzinom osvežavanjem od 120 Hz. Telefon takođe na softverskoj strani ima EMUI 14.

Poslednji član linije, Huawei Nova 12 SE je u sličnoj situaciji kao i Nova 12s. Huawei mu čak nije ni promenio glavnu boju, i on je praktično isto što i Huawei Nova 11 SE. Pokreće ga Snapdragon 680 i ima OLED ekran dijagonale 6,67 inča i trostruku kameru na poleđini. Sistem kamera sastoji se iz glavne 108 MP kamere sa otvorom blende f/1,9, ultraširoke sa 8 MP i f/2,2 kao i 2 MP makro kamere sa f/2,4 otvorom blende.

Ovaj telefon bio je impresivan kada je lansiran kao „11 SE“ i danas i dalje važi za pristojan uređaj sa baterijom od 5.000 mAh i podrškom za 66 W punjenje. Međunarodno tržište imaće priliku da ga koristi u varijanti sa 8 GB radne memorije i 128 ili 256 GB memorije za skladištenje podataka, takođe sa EMUI 14 umesto HarmonyOS softvera.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. sudyxor

    A Google servisi? (playstore, map, gmail)

  2. A Google servisi? (playstore, map, gmail)

    S tim je završeno još pre nekoliko godina, alternativa postoji u vidu Huawei app gallery, Petal maps, Huawei mail, itd. A naravno se sve može koristiti i kroz Gbox ili druge emulatore.

    iako sam fan Huaweija, ovi telefoni po meni nisu ni za kakvu preporuku, prestare 680 i 778 platforme, užasna softverska podrška, što bi i moglo da prođe da je pristojna cena ali znajući Huawei sa poslednjh nekoliko telefona, koštaće mnogo više nego što vrede.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi