Huawei P serija telefona odlazi u istoriju, stižu „Pura 70“ telefoni

Kineski tehnološki gigant Huawei preimenovao je svoju P seriju telefona u „Pura“, pa umesto P70, stižu četiri telefona pod imenom Huawei Pura 70

Huawei P serija telefona odlazi u istoriju, stižu „Pura 70“ telefoni

Dugogodišnja Huawei P serija telefona će uprkos uspehu koji je ostvarila pod tim imenom, ubuduće nositi novo ime – „Pura“, pošto se kompanija odlučila na rebrending. Tako ćemo umesto očekivane Huawei P70 serije uređaja koja treba da izađe uskoro, videti četiri nova telefona serije Huawei Pura 70.

Kineski tehnološki gigant je objavio ovu novinu preko svog zvaničnog naloga na društvenoj mreži Weibo, ističući da je Huawei P serija „nadograđena“, te pravi novi početak sa „novim stavom“. Uz objavu kompanije, popularni i pouzdani tehnološki insajder sa iste društvene mreže DigitalChatStation objavio je da će ova serija sadržati četiri uređaja.

U pitanju su: Huawei Pura 70, Huawei Pura 70 Pro, Huawei Pura 70 Pro Plus i Huawei Pura 70 Ultra. Prodavci u Kini već su dobili ove uređaje sa različitim konfiguracijama, pri čemu osnovna varijanta navodno ima RAM od 12 GB, dok je minimalni prostor za skladištenje veličine 512 GB. Pro model imaće dodatnu varijantu sa jednim terabajtom interne memorije, dok će Pro Plus imati i nadograđeni RAM sa 16 GB, a vodeći Ultra model imaće samo jednu varijantu skladišta, takođe veličine 1 TB.

Međutim, ova lista je nezvanična, i moguće je da će u pitanju biti više tipova konfiguracije za modele nove Huawei Pura 70 serije. Nezvanični opisi boja takođe pokazuju da bi Huawei Pura 70 Ultra mogao da dobije keramičku izradu, što potencijalno utiče na veću težinu ovog modela.

Osim rebrendinga, koji se nekima možda ne sviđa, lepe vesti su ipak da bi pojedini modeli nove serije mogli da se nađu i na međunarodnom tržištu, posebno ukoliko uzmemo u obzir da se Huawei P60 Pro našao u nekim evropskim zemljama, među kojima je i Srbija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi