Huawei Taishan jezgro: Brže i efikasnije od Kirin 9000S

Huawei predstavlja novo Huawei Taishan jezgro koje donosi značajna poboljšanja u brzini i efikasnosti, nadmašujući prethodni Kirin 9000S

Huawei Taishan jezgro: Brže i efikasnije od Kirin 9000S

Huawei Taishan jezgro pokazuje impresivan napredak, značajno nadmašujući prethodnika, Kirin 9000S. Testovi otkrivaju da su Taishan jezgra ne samo efikasnija, već i znatno brža. Ovaj razvoj je od ključnog značaja za Huawei, posebno s obzirom na ograničenja koja je nametnula vlada SAD, ograničavajući pristup određenim tehnologijama.

Huawei Taishan V120 jezgra, izrađena na SMIC-ovoj drugoj generaciji 7nm procesa, pokazuju značajan skok u performansama i efikasnosti. Ova jezgra, zajedno sa ARM Cortex A510 efikasnim jezgrama, čine moćnu kombinaciju koja poboljšava kako računarsku snagu tako i uštedu energije, piše WCCFTech.

Nova arhitektura je pohvaljena zbog jedinstvenog pristupa, koji uključuje više visokih performansi i manje energetski efikasnih jezgara u poređenju sa prethodnim modelima kao što je Kirin 9000S.

Kirin 9000S, proizveden u izazovnim uslovima zbog trgovinskih ograničenja, ipak je uspeo da integriše 5G modem i napredne mogućnosti obrade slika.

Uprkos ovim napretcima, Kirin 9000S se suočio sa nekim performansnim problemima u poređenju sa konkurentima, zaostajući za čipovima iz Qualcomm-a i Apple-a u nekoliko testova. Ovaj zaostatak naglašava izazove sa kojima se Huawei suočava bez pristupa naprednijim proizvodnim tehnologijama iz TSMC-a.

Gledajući unapred, postoje glasine da bi budući Huawei procesori mogli da pariraju čak i najnovijim Apple M3 čipovima po performansama. Ovi procesori sledeće generacije Kirin mogli bi imati više general-purpose jezgara i obnovljenu GPU, potencijalno dostupni u “Pro” i “Max” konfiguracijama, što se uklapa u Huawei strategiju da postigne samodovoljnost na polju poluprovodnika.

Sve u svemu, inovacije sa Huawei Taishan jezgrima predstavljaju značajan korak napred, pokazujući otpornost i tehničku veštinu kompanije uprkos suočavanju sa značajnim geopolitičkim i tehnološkim izazovima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    Exynos na aparatima.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi