Intel istražuje probleme koje prave njegovi najnoviji Core i9 procesori u gejmingu

Najnoviji Intel Core i9 procesori 13. i 14. generacije imaju problema sa padom performansi u Fortnite i drugim UE igrama, a kompanija je „svesna problema“

Intel istražuje probleme koje prave njegovi najnoviji Core i9 procesori u gejmingu

Vlasnici najnovijih Intel Core i9 procesora 13. i 14. generacije primetili su u poslednjih nekoliko meseci veći pad performansi u igrama kao što su The Finals, Fortnite i Tekken 8. Intel sada tvrdi da je svestan problema i da „istražuje“ ove izveštaje.

Problemi su inače bili toliko rasprostranjeni da je to navelo gejmersku kompaniju Epic Games da izda saopštenje korisničke podrške kako bi podstakla vlasnike Core i9 13900K i 14900K procesora da prilagode svoja BIOS podešavanja.

Intel je svestan problema koji se javljaju prilikom izvršavanja određenih zadataka na desktop računarima sa Core procesorima 13. i 14. generacije i analizira ih sa glavnim saradnicima“, istakao je portparol kompanije za ZDNet Korea.

Ozbiljnost padova performansi varira u zavisnosti od igre, pri čemu neke naslove prati greška „nedovoljno memorije“, dok druge jednostavno vraćaju korisnike na desktop, a neke potpuno zaključavaju računar. Deluje da se većina pogođenih igara zasniva na Unreal Engine-u, što bi moglo da ukazuje na problem sa stabilnošću koji Intel mora da reši, uz druge sa kojima se suočava.

Jedine privremene mere koje poboljšavaju stabilnost uključuju ručno snižavanje frekvencije ili napona Intel procesora. Međutim, Intel je za sada samo potvrdio da istražuje problem, a nije saopštio njihov uzrok, kao ni rešenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi