Intel superheroj iz Amston Lake serije – Atom x7000RE je novi AI procesor

Intel je nedavno predstavio Atom x7000RE, najnoviju seriju AI procesora namenjenu AI računarstvu i obećao sledeći nivo naprednog zaključivanja dubokog učenja

Intel superheroj iz Amston Lake serije – Atom x7000RE je novi AI procesor

Atom x7000RE čipovi iz Intel Amston Lake serije donose značajno poboljšane performanse u odnosu na prethodnu x6000RE seriju procesora, sa duplo većim brojem jezgara i povećanom grafičkom osnovnom frekvencijom, pri čemu je sve to upakovano u 6V-12V BGA „paket”. Serija x7000RE tako predstavlja impresivne performanse u kompaktnom formatu.

Sa maksimalno osam E-jezgara, podržava različite tipove memorije – LPDDR5/DDR5/DDR4, te do devet PCIe 3.0 kanala (PCI Express 3.0 interfejs) koje pružaju svestrane mogućnosti za razlićite zadatke.

Intel ističe da su ovi procesori dizajnirani tako da izdrže ekstremne uslove koji uključuju varijacije temperature, udarce i vibracije i da funkcionišu pouzdano čak i na teško dostupnim lokacijama. Uz to, procesori nude brojne priključke i konekcije koje uključuju dva SATA Gen 3.2 i četiri USB 3.2 Gen 2 porta, USB Type-C port, 2,5 GbE Ethernet vezu, kao i mogućnosti za Wi-Fi, Bluetooth i 5G povezivanje, piše TechRadar.

Serija x7000RE dolazi u četiri različite verzije, prilagođene ugradnji, industrijskoj i komunikacionoj upotrebi u okruženjima sa ekstremnim temperaturama. Modeli x7211RE i x7213RE imaju po dva jezgra sa nižim osnovnim frekvencijama, dok x7433RE ima četiri jezgra, a x7835RE ima osam jezgara sa višim osnovnim frekvencijama.

Svi ovi čipovi podržavaju GPU sa 16 ili 32 jedinice Intel Time Coordinated Computing i Time-Sensitive Networking tehnologije. Intel ističe da x7000RE donosi integrisanu Intel UHD grafiku, Intel DL Boost tehnologiju, Intel AVX2 sa podrškom za INT8, kao i podršku za OpenVINO alate.

Od čipova x7000RE serije očekuje se da će omogućiti lakše primene zaključivanja dubokog učenja na samoj industrijskoj ivici i u pametnim gradovima, unapređujući rešenja računarskog vida sa ugrađenim AI sposobnostima i efikasnim performansama koje su potrebne za zahtevne zadatke u robotici i automatizaciji uz smanjenje troškova i povećanje efikasnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi