iPhone 14 serija telefona dobija još jednu godinu besplatne SOS satelitske komunikacije

Apple je odlučio da iPhone 14 serija telefona dobije još godinu dana besplatne SOS satelitske komunikacije, pa će umesto dve, funkcija biti dostupna tri godine

iPhone 14 serija telefona dobija još jednu godinu besplatne SOS satelitske komunikacije

Kada je lansirana iPhone 14 serija telefona, Apple je njenim korisnicima obećao dve godine besplatne hitne SOS satelitske komunikacije, međutim sada im uslugu produžava za još godinu dana. Ova funkcija omogućava korisnicima da kontaktiraju hitnu pomoć u oblastima bez mobilnog povezivanja.

Međutim, iako kompletna iPhone 14 serija telefona dobija ovo produženje usluge, ona ipak neće biti dostupna svima. Apple precizira da će besplatna verzija biti produžena samo korisnicima koji su svoj uređaj aktivirali u zemlji koja podržava hitnu SOS satelitsku komunikaciju i to pre 15. novembra 2023. u 12 časova po pacifičkom vremenu.

To znači da, iako Srbija nije na listi zemalja koje podržavaju pomenutu satelitsku komunikaciju, i dalje možete dobiti produženje ove usluge ukoliko ste uređaj aktivirali u: Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Italiji, Luksemburgu, Holandiji, Novom Zelandu, Portugalu, Španiji, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji ili SAD.

Zanimljivo je da Apple produžava ovu uslugu bez dodatne naplate, ali i dalje ne određuje koliko će ona koštati nakon što se besplatni probni period završi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi