iPhone 16 bi na kraju skroz mogao da ostane bez fizičkih tastera

Predstojeći Apple telefoni iPhone 16 serije bi u potpunosti mogli da zamene fizičke tastere kapacitivnim, sugerišu najnovije glasine

iPhone 16 bi na kraju skroz mogao da ostane bez fizičkih tastera

Apple je navodno obavio pordužbine za svoju predstojeću iPhone 16 liniju telefona za novi sistem kapacitivnih tastera koji bi u potpunosti trebalo da zamene fizičke dugmiće na novim modelima. Iako smo iste glasine čuli i prošle godine koje su se tada odnosile na iPhone 15 seriju, to se naposletku sa ovim telefonima nije desilo i plan je otkazan zbog proizvodnih izazova u mesecima pred lansiranje telefona, ali ove godine plan bi trebalo da iz ideje pređe u delo.

Izveštaj iz lanca snabdevanja azijskog portala Economic News Daily kaže da je Apple napravio narudžbine od kompanije Advanced Semiconductor Engineering, što sugeriše da će kapacitivna dugmad stići na iPhone 16 ove godine. Narudžbina navodno uključuje modul sistema u paketu koji će zameniti fizičke tastere na obe strane iPhone 16 telefona kapacitivnim dugmadima umesto njih.

Ovo takođe uključuje dodavanje dve dodatne Taptic Engine komponente sa svake strane iPhone 16 modela, tako „da omogući korisnicima povratnu vibraciju“ prilikom pritiskanja kapacitivnih tastera.

Ranije se šuškalo da kompaniji Apple treba najmanje dva modula na nivou sistema da integriše relevantne komponente kao što su kapacitivna dugmad i Taptic Engine motor kako bi uklonio fizička dugmad kao što su tasteri za zvuk i napajanje koja su korišćena na iPhone telefonima mnogo godina unazad.

Ipak, uzevši u obzir da smo i prošle godine čitali iste informacije koje su se tada odnosile na iPhone 15 liniju, koje se na kraju nisu ostvarile, i ovogodišnjim glasinama bi trebalo da pristupimo s dozom opreza. Osim pomenutog izveštaja, do sada nije bilo drugih informacija o ukidanju fizičkih tastera na Apple telefonima ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi