iPhone 15 Pro neće imati fizičke dugmiće

Već neko vreme se priča da će novi iPhone 15 Pro doći sa kapacitivnima tasterima koji će zameniti fizičke dugmiće i čija osetljivost će moći da se menja

iPhone 15 Pro neće imati fizičke dugmiće

Glasine o kapacitivnim tasterima za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max se pominju nekoliko meseci unazad, kao deo velikog plana da iPhone eliminiše sve nepotrebne elemente (Home dugme, 3,5 mm džek…). Nove informacije o tome kako će sve ovo funkcionisati nam donosi sajt MacRumors.

Veruje se da će Apple doneti objedinjeno dugme za kontrolu jačine zvuka, i novo programabilno dugme kojem će biti moguće dodeliti željenu funkciju kod iPhone 15 Pro serije. Potonji će prihvatiti prepoznatljivu funkcionalnost prekidača za isključivanje zvuka na iPhone telefonima, kao i niz drugih funkcija, uključujući prebacivanje zaključavanja orijentacije, baterijske lampe, režima uštede baterije i još mnogo toga.

Apple iPhone 15 Pro kapacitivni tasteri će imati prilagodljivu osetljivost

Kapacitivni tasteri na iPhone 15 Pro seriji će imati namenski mikroprocesor male potrošnje koji će raditi čak i kada je baterija telefona ispražnjena. Čip će detektivati pritiskanje i držanje tastera i imaće vibracije kao povratne informacije. Korisnici iPhone 15 Pro telefona će moći da prilagode osetljivost dugmića u podešavanjima i moći će da rade sa maskama za telefone, pa čak i kada nosite rukavice.

Novi čip male potrošnje unutar iPhone 15 Pro serije će takođe napajati NFC, Bluetooth LE i UW čipove dok je uređaj isključen, pa čak i kada je baterija telefona potpuno ispražnjena. Izvor koji je izneo najnovije detalje o solid-state tasterima za iPhone 15 Pro ima pouzdanu evidenciju i od njega smo prvi saznali tačne detalje o Dynamic Island funkciji za iPhone 14 Pro pre njegove premijere.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. The PunisheR

    HTC U12 ti li si?

  2. Cineman

    Možda je to HTC već imao... ali ono što nije imao a Apple ima jeste courage. :ROFLMAO:


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi