iPhone 16 procesor navodno donosi skromno poboljšanje performansi u Geekbench-u

Prvi Geekbench rezultati za Apple-ov A18 čip pokazuju skromno poboljšanje u performansama jednog jezgra u odnosu na A17 Pro, ali iznenađujuće niske rezultate za više jezgara

iPhone 16 procesor navodno donosi skromno poboljšanje performansi u Geekbench-u

Uz lansiranje novih iPhone-a dolazi i nova runda benchmark testova za Apple procesore, a upravo smo dobili prvi uvid u Geekbench rezultat za A18 čip, koji pokazuje skromne performanse.

Rezultat, objavljen na Geekbench-u ranije jutros, pokazuje oko 10% poboljšanje u performansama jednog jezgra u odnosu na A17 Pro, što je u skladu s očekivanjima. Kada je predstavio A18 čip, Apple je izbegao direktna poređenja sa A17 čipom.

Zanimljivo je da rezultat sa više jezgara izgleda prilično nizak, sa skorom sličnim onom kod A16 Bionic čipa, i oko 8% slabijim od A17 Pro čipa. Ovo je verovatno anomalija, s obzirom na to da je Apple naveo da bi A18 čip trebalo da bude oko 30% brži od A16 čipa u iPhone 15 modelima. Nešto očigledno nije u redu ovde, ali ćemo ispratiti informacije kada budu dostupni tačniji rezultati za više jezgara.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ovaj Geekbench rezultat dolazi iz modela koji se u programu identifikuje kao iPhone17,3 – što odgovara standardnom iPhone 16 modelu, a ne Plus, Pro, ili Pro Max verziji. Dakle, ovo bi moglo biti najniže što ćemo videti, a očekujemo još bolje rezultate sa A18 Pro čipom.

Apple je juče predstavio iPhone 16 i iPhone 16 Pro na svojoj “It’s Glowtime” prezentaciji, u kojoj su najavljeni novi A18 i A18 Pro čipovi. Ovi čipovi su bazirani na drugoj generaciji 3nm procesa, slično kao M4 čip koji je debitovao ranije ove godine u iPad Pro modelu. Telefoni će biti dostupni za pre-order ovog petka, a prvi korisnici će ih dobiti 20. septembra, prenosi 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    Pa postoji razlog zašto su ga poredio i sa A16, tj. IPhone 15 i iPhone 16.

    Osim SD4, očekujem i novi Kirin za Mate 70 da bude tu negde.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi