iPhone SE 4 stiže sa inovativnim Apple 5G modemom, A18 čipom i AI

Očekuje se da će iPhone SE 4 biti predstavljen početkom 2025. godine, opremljen Apple-ovim sopstvenim 5G modemom ali i Apple Intelligence-om

iPhone SE 4 stiže sa inovativnim Apple 5G modemom, A18 čipom i AI

iPhone SE 4, koji bi trebalo da izađe sledeće godine, mogao bi da uključi „prilično ambiciozni“ Apple-ov dizajnirani 5G modem koji će integrisati Wi-Fi, Bluetooth i GPS, prema izveštaju sa sajta 9to5Mac. Očekuje se da će sledeća generacija iPhone SE takođe dobiti isti A18 čip kao trenutni modeli iPhone 16, što bi mu omogućilo da podrži Apple Intelligence.

Apple već neko vreme radi na sopstvenoj 5G modem tehnologiji, a više prethodnih glasina sugerisalo je da će novi hardver prvo doći na iPhone SE, dajući Apple-u priliku da ga isproba na proizvodu manjeg obima.

5G čip, kodnog imena „Centauri“, navodno je više od običnog modema, otklanjajući potrebu za zasebnim Wi-Fi, Bluetooth i GPS komponentama. Mark Gurman iz Bloomberga rekao je ranije ove godine da, iako je Apple radio na modemu koji je deo novog bežičnog čipa koji takođe uključuje Wi-Fi i Bluetooth, takav proizvod neće biti dostupan do kasnijeg datuma, tako da nije jasno koji je izveštaj tačan.

Prema Gurmanovom mišljenju, prvi Appleov dizajnirani modem neće doneti trenutna poboljšanja za korisnike i neće biti većih prednosti u odnosu na Qualcommovu modem tehnologiju. Međutim, vremenom Apple planira da razvija svoj modem, dublje ga integrišući u iPhone-ov čipset.

I iPhone SE 4 dobiti Apple Intelligence

Gurman je takođe rekao da će iPhone SE 4 dobiti Apple Intelligence, tvrdnju koju je ponovio i izveštaj 9to5Mac-a. Navodno će sledeća generacija iPhone SE uključivati A18 čip, koji se koristi u iPhone 16 i iPhone 16 Plus. Očekuje se i da će dobiti 8 GB RAM-a, što je minimum za Apple Intelligence.

Prethodne glasine sugerisale su da će iPhone SE 4 imati dizajn sličan iPhone-u 14, sa 6,1-inčnim OLED ekranom od ivice do ivice i podrškom za Face ID. Kada Apple predstavi iPhone SE 4, to će zvanično označiti kraj za Touch ID senzor otiska prsta u iPhone liniji.

Iako će iPhone SE 4 imati dizajn sličan iPhone-u 14, očekuje se da će imati zadnju kameru sa jednom sočivom. Apple bi mogao koristiti istu 48-megapikselnu širokougaonu kameru koja je korišćena u iPhone-u 15.

Druge funkcije koje bi mogle doći na iPhone SE 4 uključuju zarez za TrueDepth sistem kamere (umesto Dynamic Island-a), Action Button i USB-C port.

Očekuje se da će iPhone SE 4 biti predstavljen početkom 2025. godine i da će biti cenovno između 400 i 500 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi