Izašla prva lista Samsung uređaja koji dobijaju Galaxy AI krajem marta

Galaxy AI bila je ekskluzivna za novu Galaxy S24 seriju telefona, ali to će se uskoro promeniti jer je izašla prva lista Samsung uređaja koji je takođe dobijaju

Izašla prva lista Samsung uređaja koji dobijaju Galaxy AI krajem marta

Ukoliko ste želeli da isprobate veštačku inteligenciju kompanije Samsung, ali niste imali jedan od njenih telefona Galaxy S24 serije, to ćete moći da uradite već krajem marta pošto kompanija tada kreće sa uvođenjem Galaxy AI i na svoje starije telefone. Prva lista Samsung uređaja koji dobijaju ove funkcije obuhvata Samsung Galaxy S23 telefone, uključujući i S23 FE, kao i njene savitljive telefone Z Fold5, Z Flip5 i tablete Tab S9 serije.

Galaxy AI će na ove uređaje stići krajem marta kroz ažuriranje korisničkog interfejsa One UI 6.1 i za sada će sve ove funkcije biti besplatne, ali posle 2025. godine, možda ćete morati da plaćate za njih. Cilj kompanije je da učini veštačku inteligenciju pristupačnijom, a ovo je samo početak, jer je plan da Galaxy AI stigne na 100 miliona uređaja u 2024. godini, kako je ranije najavljeno.

Jedna od glavnih karakteristika koje Samsung veštačka inteligencija donosi je Chat Assist, koji prilagođava ton poruke i prevodi je na 13 različitih jezika po potrebi. Tu je naravno i Live Translate, funkcija koja prevodi pozive uživo, a Interpreter radi isto, ali na uređaju sa interfejsom podeljenog ekrana za prevođenje razgovora uživo.

Tu su i opcije kao što je Circle to Search with Google, Note Assist, Browsing Assist i Transcript Assist za unapređeno korisničko iskustvo u svakodnevnim zadacima. Uređaji koji podržavaju veštačku inteligenciju mogu ponovo da menjaju menjaju objekte na fotografijama radi boljeg foto iskustva uz Generative Edit, a stiže i funkcija Slow-mo koja generiše dodatne frejmove za pravljenje usporenih video snimaka koji su puni akcije.

One UI 6.1 ažuriranje možda nekim korisnicima stigne i pre kraja marta, a nije određeno da kreće iz posebnog geografskog regiona, što znači da će biti dostupno korisnicima širom sveta.

Ukoliko posedujete jedan od pomenutih uređaja, a niste dobili obaveštenje o ažuriranju, možete proveravati da li je ono postalo dostupno u podešavanjima i opciji Software Update, gde ćete moći da ga preuzmete i instalirate kada ono bude zvanično dostupno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi