Jeftinije Apple Vision Pro naočare izgleda i neće biti tako jeftine

Pristupačniji model, odnosno jeftinije Apple Vision Pro naočare mešovite realnosti koje razvija američka kompanija koštaće navodno između 1500-2500 dolara

Jeftinije Apple Vision Pro naočare izgleda i neće biti tako jeftine

Kako bi bile pristupačnije širem broju ljudi, jeftinije Apple Vision Pro naočare „verovatno“ neće imati eksterni ekran, kako bi mogle da imaju nižu cenu, koja izgleda i nije tako mala – navodno će biti u opsegu između 1500 i 2500 dolara. Ovo tvrdi poznati novinar Mark Gurman koji izveštava o tehnologiji i često poseduje insajderske informacije koje iz statusa nezvaničnih naposletku često pređu u zvanične, odnosno ispostavi se da su bile tačne.

Gurman ponavlja i ono što je pisao ranije ove godine, da će jeftinije Apple Vision Pro naočare verovatno raditi na čipu za iPhone, biće sa manje kamera i ekranima niže rezolucije.

Odbacivanje spoljnog ekrana znači da će verovatno Apple staviti platnu barijeru (paywall) na jednu od karakteristika aktuelnog modela – EyeSight. To je funkcija koja omogućava da se oči korisnika naočara vide u hodu, kako bi mogli da gledaju druge ljude dok razgovaraju sa njima.

Iako je u junu Gurman pisao da Apple radi na dva nova modela naočara mešovite stvarnosti, jednom jeftinijem i jednom naprednijem od aktuelnog modela, on sada tvrdi da se kompanija udaljila od svog tehnički izazovnijeg projekta AR/VR naočara. To je posledica odluke za davanje prednosti lansiranju povoljnije verzije, što je zahtevalo da se ljudi preusmere na taj projekat umesto na naprednijeg Apple Vision Pro naslednika.

Iako nova cena o kojoj kompanija interno raspravlja jeste niža u odnosu na neverovatnih 3500 dolara za jedan AR/VR komad, ona definitivno nije niska, odnosno pristupačna širem sloju ljudi. Ipak, hiljadu dolara manje definitvno zvuči prijatnije, a ukoliko mnogi obezbeđuju novac za najnovije skupocene iPhone modele, verovatno da će entuzijasti to raditi i kada su u pitanju Apple Vision Pro naočare.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi