Potencijalno još jedan Xiaomi flagship u septembru - Xiaomi 13T Pro

Kompanija Xiaomi navodno će već u septembru predstaviti Xiaomi 13T Pro, novi vodeći telefon serije 13 kog će pokretati MediaTek Dimensity 9200 Plus

Potencijalno još jedan Xiaomi flagship u septembru - Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro trebalo bi da bude još jedan flegšip model serije 13, a kineska kompanija navodno će ga lansirati na globalnom nivou prvog septembra, piše AndroidAuthority. Na internetu su počele da kruže informacije i o njegovim, kako izgleda, moćnim specifikacijama.

Naime, ovaj telefon pokretaće MediaTek Dimensity 9200+ čipset, što znači da će predstavljati direktnu konkurenciju overklokovanom Snapdragon 8 Gen 2 čipu koji se koristi u Samsung Galaxy S23 telefonima.

Tehnički gledano, to znači i da bi novi Xiaomi mogao da bude jači od Xiaomi 13 Ultra koji je lansiran ranije ove godine sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom.

Osim toga, ovaj uređaj će navodno biti rebrendirana verzija predstojećeg Redmi telefona koji treba da bude lansiran u Kini pod imenom Redmi K60 Extreme Edition. To znači da će taj uređaj u Evropi izgleda nositi ime Xiaomi 13T Pro.

Ostale nezvanične karakteristike uključuju OLED ekran veličine 6,7 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz i bateriju jačine 5000 mAh sa brzim punjenjem od 120 W. Konfiguracija u kojoj će navodno biti dostupan biće 12/16 GB LPDDR5x RAM-a sa 256/512 GB i čak 1 TB memorije za čuvanje podataka.

Prema ovim informacijama, novi uređaj obećava impresivne performanse, ali dok zvanično ne izađe, o njima možemo samo diskutovati. Stoga, čekamo prvi septembar, ali ovog puta ne zbog nove školske godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi