MediaTek Dimensity 9200+ brži od Snapdragon 8 Gen 2

MediaTek se priprema da predstavi novi procesor top performansi za mobilne telefone. U pitanju je model sa oznakom Dimensity 9200+.

MediaTek Dimensity 9200+ brži od Snapdragon 8 Gen 2

Nakon što mu je Qualcomm napravio probleme u “mejnstrim” segmentu telefona izlaskom Snapdragon 7 serije procesora, MediaTek je odlučio da uzvrati sličnom merom. Ovog puta je meta Snapdragon 8 Gen 2, trenutno jedan od najboljih, ako ne i najbolji procesor u svetu mobilnih telefona. MediaTek je pripremio dostojan izazov u vidu Dimensity 9200+ procesora koji u pogledu performansi, obećava “egal” i bolje rezultate u odnosu na trenutno najjači Snapdragon 8 Gen 2 model.

Dimensity 9200+ baca rukavicu izazova Snapdragon konkurenciji

Iz samog naziva novog procesora, jasno je da Dimensity 9200+ predstavlja poboljšanu verziju Dimensity 9200 procesora. Potonji poseduje Prime Cortex-X3 jezgro sa maksimalnom frekvencijom od 3,05 GHz, zatim tri CorteX-A710 jezgra na 2,85 GHz i četiri 1,8 GHz energetski efikasna jezgra. Procesor takođe poseduje Immortalis-G715 video čip.

Još uvek je nezahvalno govoriti o tome po čemu će se Dimensiti 9200+ razlikovati od konkurencije i od svog prethodnika. Verovatno će dobiti brže Prime Cortex jezgro, a možda i ubrzan grafički procesor. Prema kineskim izvorima, telefoni sa novim, bržim Prime Cortex jezgrom moći će da postignu preko 1,35 miliona poena u AnTuTu testu, prenosi gagadget.

Da bi bolje sagledali i razumeli navedene brojke, recimo da je rezultat najmoćnijeg “flagship” modela krajem marta ove godine, iznosio nešto više od 1,33 miliona poena. U pitanju OPPO Find X6 Pro zasnovan na Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom procesoru.

Očekuje se da će Dimensity 9200+ debitovati u iQOO Neo 8 Pro modelu telefona. Takođe će dobiti maksimalno 16 GB RAM-a, ekran od 1260 x 2800 piksela i bateriju kapaciteta 5000 mAh. Na žalost, nije naveden zvanični datum izlaska ovog telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi