Kineski BOE će praviti ekran za iPhone SE 4, Samsung i LG ispadaju iz igre?

Dobavljač OLED ekrana za iPhone SE 4, novi povoljniji Apple telefon, bi umesto kompanija Samsung i LG mogao biti kineski BOE.

Kineski BOE će praviti ekran za iPhone SE 4, Samsung i LG ispadaju iz igre?

Kako piše Trusted Reviews, dobavljač OLED ekrana za iPhone SE 4 telefon bi mogao biti kineski BOE (Beijing Oriental Electronics). Ova kompanija je propustila priliku da se uključi u igru kao dobavljač ekrana za iPhone 15 koji se očekuje kasnije tokom godine, ali će najverovatnije proizvoditi panele za osveženi model najpovoljnijeg Apple telefona.

Prema glasinama, Apple je najzad spreman da u potpunosti odustane od stare LCD tehnologije na svim svojim telefonima. Povoljni iPhone SE 3 je u ovom trenutku jedini model u njihovoj ponudi koji još uvek ne koristi OLED panel, ali bi se to uskoro moglo promeniti.

Četvrta generacija iPhone SE bi trebala biti objavljena naredne godine i najverovatnije će koristiti ekrane koji su originalno bili namenjeni za iPhone 13 i iPhone 14. Drugim rečima, iPhone SE 4 OLED bi trebao koristiti isti 6.1″ ekran rezolucije 1170 x 2532 piksela i sa osvežavanjem od 60Hz koji smo viđali u prethodnih nekoliko godina. To bi iPhone SE 4 učinilo značajnim unapređenjem u odnosu na prethodne SE modele.

Pre nekoliko nedelja, Apple analitičar Ming-Chi Kuo tvrdio je da je Apple promenio mišljenje o odustajanju od iPhone SE 4 i da bi novu verziju povoljnog telefona baziranog na iPhone 14 mogao objaviti tokom 2024. godine. Ne samo to, već bi kompanija za ovaj projekat mogla koristiti i sopstveni 5G baseband čip, koji je deo Apple inicijative smanjivanja zavisnosti od eksternih dobavljača, u ovom slučaju kompanije Qualcomm.

Apple je 2019. godine kupio Intel sektor za mobilne modeme, pa je sasvim sposoban da ovako nešto uradi u sopstvenoj izvedbi. U svakom slučaju iPhone SE 4 bi mogao biti jedan od zanimljivijih modela kompanije, pogotovo s obzirom na trend rasta cena iPhone telefona, ali i vrhunskih modela drugih kompanija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi