Lenovo Legion 9i je prvi 16" gejming laptop kompanije sa vodenim hlađenjem

Kompanija Lenovo najavila je svoj prvi gejming laptop dijagonale 16 inča sa vodenim hlađenjem – Lenovo Legion 9i sa Intel Core i9 procesorom 13. gen.

Lenovo Legion 9i je prvi 16" gejming laptop kompanije sa vodenim hlađenjem

Gejming laptop Lenovo Legion 9i biće novi vodeći ovakav uređaj kompanije i njen prvi sa dijagonalom od 16 inča koji ima sistem za vodeno hlađenje. Kompanija je uređaj najavila na ovogodišnjem IFA sajmu koji se održava u Berlinu, a potpredsednik kompanije Jun Oujang rekao je da će imati hardversko podešavanje AI čipova.

Laptop će pokretati Intel Core i9 procesor 13. generacije, a verovatno će biti opremljen Nvidia GeForce RTX 4090 grafičkom kartom. Kada je u pitanju RAM biće ili 64 GB overklokovani 5600 Mhz dvokanalni DDR5 ili 32 GB overklokovani 6400 Mhz dvokanalni DDR5.

Lenovo svoj sistem tečnog hlađenje opisuje kao prvi te vrste za šesnaestoinčni laptop. Sistem je postavljen tako da prelazi preko GPU VRAM-a, omogućavajući mu da upravlja toplotom u ekstremnim igrama. On se uključuje kada GPU dostigne temperaturu od 84 stepena Celzijusa.

Ovaj način hlađenja će raditi u tandemu sa AI-podešenim sistemom vazdušnog hlađenja sa tri kulera. Kada je u pitanju veštačka inteligencija, Lenovo LA-2 AI čip takođe sinhronizuje RGB trake oko tastature i na drugim delovima laptopa.

Ekran Lenovo Legion 9i je Lenovo PureSight 3.2K mini LED u 16:10 odnosu širine i visine sa promenljivom brzinom osvežavanja od 165 Hz. Laptop će moći da primi do 2 terabajta SSD memorije za skladištenje podataka.

Zanimljiva stvar u predstavljanju ovog uređaja je to da kompanija nije najavila zasebne Pro i Slim modele, kao što to čini za računare nižeg nivoa, jer tvrdi da ovaj laptop ispunjava svrhu obe varijante.

On će još imati i Windows 11 operativni sistem kao i tromesečni besplatni pristup na Xbox Game Pass Ultimate platformi. U prodaji će biti dostupan od 4399 dolara, odnosno nešto više od čak četiri hiljade evra, piše Engadget.

Uz Lenovo Legion 9i predstavljene Legion naočare i novi 3D monitor

Kompanija je najavila i novu verziju svojih Legion naočara, koje predstavljaju virtuelni monitor koji se može nositi. One koriste tehnologiju mikro OLED ekrana i navodno isporučuju Full HD rezoluciju sa brzinom osvežavanja od 60 Hz za svako oko.

Naočare pružaju prenosivo iskustvo gledanja na velikom ekranu za korisnike Legion Go i drugih kompatibilnih uređaja. Oni uključuju većinu novijih Android telefona, iPhone uređaja, Windows i Mac računara. One će biti dostupne tokom sledećeg meseca po ceni od najmanje 300 evra.

Na sajmu je predstavljen i ThinkVision 3D monitor dijagonale 27 inča za koji nisu potrebne naočare. Njegov softver 3D Explorer pruža korisnicima mogućnost da pristupe raznim  3D aplikacijama kao i platformi za kreiranje 3D. Međutim, kada im 3D nije potreban, korisnici jednostavno mogu da pređu na 2D režim ukoliko žele. On će biti dostupan na odabranim tržištima u januaru sledeće godine, po cenama koje kreću od 2773 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi