Zvuči sjajno: laptop koji ima autonomiju od neverovatnih 29 sati

Lenovo tvrdi da njihov najnoviji ThinkPad T14s Gen 6 na Qualcomm Snapdragon X Elite čipu ima autonomiju do 29 sati, ali svi smo svesni da stvarni rad u realnim uslovima upotreba može ozbiljnije da odstupa od ove brojke

Zvuči sjajno: laptop koji ima autonomiju od neverovatnih 29 sati

Prema objavama sa ThinkPad Weibo naloga, Lenovo tvrdi da njihov novi ThinkPad T14s Gen 6 laptop može izdržati 29 sati neprekidne reprodukcije lokalnih video zapisa. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon X Elite čip, a u poslednjim mesecima smo videli mnogo neverovatnih tvrdnji o trajanju baterije na drugim računarima baziranim na Snapdragon procesorima. Ali ova tvrdnja je nova i u isto vreme rekordna.

Prva tvrdnja o 29-časovnom trajanju baterije objavljena je na kineskoj društvenoj mreži Weibo, ali zanimljivo je da je ThinkPad T14s Gen 6 sada takođe na sajtu Lenovo-a u SAD-u i ne pominje ovaj broj. Umesto toga, tvrdi se da laptop ima „pravu višednevnu autonomiju baterije“, precizirajući da jedan dan iznosi 24 sata. Možda će se tačan broj uskoro pojaviti u nekoj marketinškoj kampanji, ali ko zna.

ThinkPad T14s Gen 6 sa autonomijom rada od 29 sati, zvuči neverovatno

Važno je istaći da testovi reprodukcije lokalnih video zapisa koji obično daju brojeve za marketinške tvrdnje o trajanju baterije, zapravo ne testiraju laptop računare u uslovima standardne upotrebe, kada je autonomija u realnim uslovima korišćenja znatno manja. Scenario rada u kome korisnici prebaciju filmove na lokalni disk i gledaju ih dok su isključeni sa Wi-Fi mreže je zapravo vrlo specifična situacija, na primer dok sede u avionu i to definitivno nije nije razlog zbog kog većina ljudi kupuje laptop računare.

S negativne strane, to znači da verovatno ne treba očekivati da će surfovati internetom i kucati na T14s Gen 6 bukvalno 29 sati. Ali sa pozitivne strane gledano, računari sa Snapdragon procesorima su se dobro pokazali na nezavisnim testovima trajanja baterije. Na primer, HP OmniBook X tvrdi da može trajati do 26 sati reprodukcije lokalnih video zapisa. U stvarnosti, naši testovi su uspeli da postignu 13 sati i 37 minuta surfovanja internetom i 22 sata i četiri minuta reprodukcije video zapisa.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako su Lenovo-ovi testovi reprodukcije video zapisa istiniti, možda možemo očekivati da T14s Gen 6 traje sat ili dva duže od OmniBook-a, ali ćemo morati da sačekamo i vidimo.

Ostale karakteristike novog ThinkPad-a uključuju integrisani Qualcomm Adreno GPU, 32 GB RAM-a, 1 TB SSD i 14-inčni IPS displej. Dizajniran je za profesionalnu upotrebu, pri čemu Lenovo tvrdi da je idealan za teške radne zadatke kao što su transkoding video zapisa, analiza velikih skupova podataka i kodiranje.

Ima impresivan set portova, uključujući dva USB-A porta, dva USB-C porta, HDMI 2.1 port i opcioni Nano Sim slot. Takođe ima čitač otisaka prstiju i infracrvenu kameru za biometrijsko prijavljivanje. Na sajtu Lenovo SAD, navedena je cena od $1,754.35, prenosi Digitaltrends.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi