LG DukeBox je lampaško pojačalo iza providnog OLED ekrana

CES sajam koji se održava u Las Vegasu je pozornica za demonstraciju manje konvencionalnih ali vrlo zanimljivih proizvoda, a među njima je i LG DukeBox

LG DukeBox je lampaško pojačalo iza providnog OLED ekrana

LG DukeBox kombinuje tradicionalno lampaško pojačalo, zvučnike za reprodukciju sa transparentnim OLED ekranom, spajajući staro sa novim. U pitanju je eksperimentalni uređaj LG Labs odeljenja za realizaciju novih ideja i uređaja, originalno dizajnirani „džuboks“ koji spaja prošlost i današnju tehnologiju. Dakle, radi se o egzibicionom uređaju i nije namenjen prodaji.

LG DukeBox je kombinacija nostalgije i savremene tehnologije

LG DukeBox je u neku ruku nova interpretacija jednog klasičnog koncepta „džuboks“ uređaja. Pojačalo koristi šest lampi koje su vizuelno upečatljivo izložene pogledu korisnika u kućištu uređaja. Između ostalog, uređaj integriše kvalitetne zvučnike koje na pravi način mogu da reprodukuju nenadmašno topli zvuk „lampaša“. Glavni, prednji deo uređaja je zapravo providni OLED ekran na kome se ispisuju informacije o pesmama koje se trenutno reprodukuju, prenosi tomshardware.

Ekran, je osetljiv na komande dodira, kojima birate odgovarajuću numeru i kontrolišete zvuk. Prema podacima proizvođača, nivo transparencije ugrađenog OLED ekrana je moguće podešavati. Što se tiče ugrađenih zvučnika oni su sposobni da pokriju zvukom prostor od 360 stepeni, isporučujući zvuk koji ispunjava čitavu prostoriju.

Na LG DukeBox uređaju osim muzike je moguće puštati i filmove ili ga koristiti kao svojevrsni digitalni kamin sa lampama koje svetle u pozadini.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi