Lični roboti u vašem domu: Apple se okreće robotici nakon EV neuspeha

Apple se nakon odustajanja od svojih ambicija u električnim vozilima navodno okrenuo robotici, pa su tako u razvoju lični roboti za svakodnevnu kućnu upotrebu

Lični roboti u vašem domu: Apple se okreće robotici nakon EV neuspeha

Apple i dalje traži sledeći revolucionarni proizvod kako bi zadržao svoju dominaciju na tržištu i koji bi mu ujedn služio kao novi izvor prihoda nakon što je odbacio planove za razvoj sopstvenog električnog vozila. U to rešenje spadaju navodno lični roboti, koje je kompanija počela da istražuje istovremeno kad i razvoj električnog vozila, s nadom da će razviti mašinu koja ne zahteva ljudsku intervenciju, tvrdi Bloomberg.

Iako su Apple projekti robotike još u vrlo ranoj fazi, kompanija je navodno već počela rad na mobilnom robotu koji može da prati korisnike po njihovom domu, a uz to je razvila i stoni uređaj koji koristi robota za pomeranje ekrana. Ideja iza ovog poslednjeg je mašina koja može da imitira pokrete glave i može da se poveže sa jednom osobom u grupi, verovatno za bolje iskustvo video poziva.

Budući da bi ovi lični roboti trebalo da se kreću sami, kompanija takođe istražuje upotrebu algoritama za navigaciju. Prema izveštaju, za njihov razvoj zadužena je grupa za Apple kućne uređaje, a barem jedan inženjer koji je radio na odbačenom projektu Apple električnog automobila pridružio se novom timu.

Međutim, roboti nisu poput telefona u smislu da su ljudima danas potrebni svakodnevno u životu. Apple navodno brine o tome da li bi ljudi platili „visoku cenu“ za robote koje ima na umu, a izvršni direktori još uvek ne mogu da se usaglase da li bi kompanija trebalo da nastavi s radom na ovim projektima.

U svakom slučaju, Apple sada navodno kompletnu svoju pažnju usmerava na Vision Pro naočare i nove proizvode za dom, što inače, takođe uključuje i „hub“ uređaj s ekranom koji podseća na iPad. Iako je pažnja trenutno na tome, to ne znači nužno da će projekti i biti ostvareni, već možda jednostavno završe kao i nesuđeni Apple automobil.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi