Motorola Edge 40 - Dizajn i performanse za pamćenje

Motorola je proširila svoju Edge porodicu premijum smartfona novim modelom. Motorola Edge 40 ima zakrivljen ekran, IP68 sertifikat i moćnu 50 MP kameru

Motorola Edge 40 - Dizajn i performanse za pamćenje

Motorola Edge 40 je pametni telefon naprednih funkcija koje uključuju zakrivljeni displej, IP68 otpornost na vodu i prašinu, moćnu 50MP kameru i brzo punjenje. Sve ovo nalazi se unutar elegantnog i modernog dizajna.

Kombinujući stil i performanse, Motorola Edge 40 jedan je od najtanjih uređaja u svojoj klasi (7,58 mm) koji odlikuje zakrivljeni ekran smešten unutar aluminijumskog rama. Izuzetnog dizajna i izrade, Motorola Edge 40 savršeno leži u ruci korisnika. Plus, poleđina telefona od mekane veganske kože olakšava njegovo držanje i smanjuje rizik od ispadanja.

Pored upečatljivog izgleda, premijum dizajn uključuje i IP68 zaštitu1 kako bi telefon mogao da izdrži svako izlaganje prašini, prljavštini i pesku, ali i potapanje u svežu vodu1 i bez ikakvih problema pratio korisnika u svim životnim avanturama.

Fantastične fotografije uz vrhunski sistem kamera

Motorola Edge 40 poseduje 50MP sistem kamera visoke rezolucije koji uključuje najširi otvor blende koji je trenutno dostupan na jednom telefonu (f/1.4) kako bi lako mogao da zabeleži predivne i detaljne fotografije.

Ovaj izuzetno širok otvor blende korisnicima omogućava da uživaju u:

  • Boljim slikama u uslovima lošijeg osvetljenja, kako doba dana ni na koji način ne bi uticalo na kvalitet fotografije
  • Prirodno mek fokus pozadine iza subjekta za fotografije profesionalnog kvaliteta
  • Veće brzine slikanja bez ikakvog napora zamrzavaju akciju kako bi fotografije bile što vernije onome što slikate

Plus, senzor ambijentalnog svetla automatski podešava ekspoziciju kako fotografi ne bi morali da brinu o tome da će im određeni trenutak promaći ili biti neoštar u momentu kada aktiviraju kameru. Dodatno, all-pixel fokus pruža preciznije performanse u svim svetlosnim uslovima, dok se optička stabilizacija slike stara za kristalno jasne fotografije.

Ultraširoka kamera rezolucije 13 MP i Macro Vision objektiv zaokružuju napredni sistem kamera, dozvoljavajući korisniku da u kadar stavi više onoga što slika ili se maksimalno približi subjektu kako bi zabeležio sve fine detalje.

Sa prednje strane Motorole Edge 40 smeštena je 32 MP selfi kamera visoke rezolucije koja garantuje odlične solo ili grupne kadrove u svim svetlosnim uslovima.

Motorola Edge 40 dolazi i sa brojnim kamera i video unapređenjima kao što su Horizon Lock Stabilisation, Video Portrait ili Vlog mod kako bi fotografi na raspolaganju imali najnovije tehnologije da sprovedu sve svoje želje u delo.

„Bioskopsko“ iskustvo za potpuno nov doživljaj zabave

Velik i kvalitetan ekran predstavlja ključnu stvar prilikom strimovanja sadržaja i gejminga, a Motorola Edge 40 poseduje 6,55” pOLED displej sa bezgraničnim zakrivljenim ivicama za sveobuhvatan pogled na omiljeni sadržaj.

Ovaj sveobuhvatan displej zaokružen je Full HD+ rezolucijom, koja pruža oštriju sliku sa manje pikselizacije. Tu je i HDR10+ sertifikacija, kao i DCI-P3 raspon boja za živopisniji i realniji prikaz. Prilikom gejminga, surfovanja internetom i multitaskinga, korisnici mogu maksimalno da iskoriste brzo i fluidno 144 Hz osvežavanje ekrana.

Pravo filmsko iskustvo dodatno je pojačano uz Dolby Atmos stereo zvučnike koji pružaju dubinu i detalje omiljenoj zabavi sa pojačanim basom. Plus, Motorola Spatial Sound tehnologija čini zvuk koji dolazi sa slušalica ili zvučnika sveobuhvatnijim dok puni prostor oko korisnika kada slušaju omiljenu muziku ili igraju omiljene igre.

Munjevito brzo punjenje i napredne performanse pružaju sigurnost dok ste u pokretu

Kada dođe trenutak za dopunu baterije, korisnici mogu da se oslone na 68W TurboPower punjenje kako bi za samo 10 minuta dobili dovoljno energije da nastave da koriste svoj telefon ceo dan i uživaju u snazi baterije kapaciteta 4.400 mAh i 5G brzinama. Za dodatnu slobodu u pokretu, tu je i 15 W bežično punjenje.

Motorola Edge 40 opremljena je i MediaTek Dimensity 8020 čipsetom koji nudi trenutnu konekciju sa  brzim 5G i Wi-Fi mrežama i pruža savršeno iskustvo uživanja u video sadržaju i gejmingu.

Zahvaljujući većim brzinama procesora i grafike, kao i znatno većoj energetskoj efikasnosti u poređenju sa prethodnom generacijom, korisnici na raspolaganju imaju pregršt snage i energije za sve svoje potrebe.

Tu je i 8 GB LPDDR4X RAM za glatke performanse i brzo pokretanje aplikacija, kao i konfiguracije telefona koje idu do 256 GB UFS 3.1 interne memorije kako bi korisniku pružile dovoljno prostora za omiljene filmove, serije, igre, aplikacije i muziku.

Uz Ready For bežičnu konekciju i PC kompatibilnost, korisnici mogu da maksimalno iskoriste sve što Edge 40 nudi. Novi Motorola smartfon radi na Android 13 operativnom sistemu i poseduje najnovije bezbednosne i softverske funkcije za unapređenu zaštitu i bezbednost, uključujući Moto Secure aplikaciju.

Uz Thinkshield platformu, Moto Secure aplikacija je glavno mesto na kom se nalaze sve ključne bezbednosne funkcije.

Moto Secure aplikacija dolazi sa brojnim sistemima zaštite kao što je Secure Folder za zaštitu osetljivih informacija i bitnih aplikacija, Network Protection za blokiranje svih pretnji na javnim Wi-Fi konekcijama i PIN Pad Scramble kako bi sve lozinke bile zaštićene od znatiželjnih očiju.

Unutar aplikacije, korisnici mogu brzo da provere i kontrolišu zaštitu svog smartfona uz lak pristup svim bitnim Android i Motorola aplikacijama i podešavanjima kako bi u svakom trenutku bili sigurni da su njihovi podaci maksimalno zaštićeni.

Dostupnost

Motorola Edge 40 (8/256 GB) će u Srbiji biti dostupna krajem maja po ceni od 57.990 rsd.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Ciba1985

    Dok motorola ne popravi uzasnu softversku podrsku kao brend je za izbegavanje. Najbolji model iz 2022 edge 30 ultra jos ceka android 13...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi