Motorola Edge 50 Pro je zvanično predstavljen – donosi Snapdragon 7 Gen 3 čip i 125 W punjenje

Baš prema najavi, Motorola Edge 50 Pro danas je zvanično predstavljen u prestonici Indije, a srednju klasu ojačava Snapdragon 7 Gen 3 čipom i 125 W punjenjem

Motorola Edge 50 Pro je zvanično predstavljen – donosi Snapdragon 7 Gen 3 čip i 125 W punjenje

Kompanija Motorola je na svom velikom događaju u Indiji danas zvanično objavila novi Edge 50 Pro telefon, koji predstavlja njenu premijum ponudu srednje klase. Tako je Motorola Edge 50 Pro dobio trostruki sistem kamera, pOLED ekran, Snapdragon 7 Gen 3 čipset kompanije Qualcomm, brzo 125 W punjenje, između ostalog.

Polazimo od ekrana – novi telefon, dakle, ima zakrivljeni ekran pOLED tipa, dužine dijagonale 6,7 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz i rezolucijom 1220×2712. Maksimalna osvetljenost dostiže 2.000 nita i to je takođe prvi telefon kompanije sa Pantone-odobrenim bojama za tačnije prikazivanje stvarnih boja i nijansi kože, ističe kompanija na sajtu. Uz to, ekran takođe sadrži i mesto za prednju kameru sa 50 MP i autofokusom, kao i skenerom otiska prsta.

Na poleđini se nalazi  glavna kamera sa 50 MP, otvorom blende f/1.4 i OIS, uz 10 MP telefoto kameru sa 3x optičkim zumom i 13 MP ultraširoku kameru koja takođe služi kao makro kamera. Motorola Edge 50 Pro je takođe prvi pametni telefon kompanije sa AI Photo Enhancement Engine optimizacijama za snimanje pokreta i segmentaciju boja.

Na softverskoj strani tu je novi Motorola HelloUX korisnički interfejs zasnovan na Android 14 operativnom sistemu, koji donosi generativne AI funkcije za prilagođene pozadine. Moto Edge 50 Pro biće prvi telefon koji podržava Motorola Smart Connect, što je u stvari novi set funkcija kompanije koje rade na pametnim telefonima, tabletima i računarima kompanija Motorola i Lenovo sa podrškom za spoljne ekrane i sinhronizaciju podataka.

Edge 50 Pro ima bateriju od 4.500 mAh sa brzim 125 W žičnim i 50 W bežičnim punjenjem, a ima i IP68 ocenu za otpornost na vodu i prašinu.

Motorola Edge 50 Pro dolazi u crnoj i lavanda boji, a takođe postoji i ograničena Moonlight Pearl verzija, koja je u stvari beličasto-bež nijansa, a lansirala ju je italijanska dizajnerska kuća Mazzucchelli 1849.

Na strani procesora, treba napomenuti da iako je Snapdragon 7 Gen 3 relativno novi Qualcomm čipset namenjen srednjoj klasi, ali zapravo ima CPU deo nižeg ranga nego Snapdragon 7+ Gen 2. Zbog čega Qualcomm nomenklatura nekada zaista deluje zbunjujuće, ali detalje o njemu možete da pročitate u posebnom tekstu.

Kada je u pitanju cena novog uređaja, u Indiji će verzija sa konfiguracijom 8/256 GB koštati 31.999 indijskih rupija, što je oko 360 evra, dok će onaj sa 12/256 GB koštati oko 35.999 rupija, što je u konverziji valute otprilike 400 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi