Motorola je upravo promenila budućnost savitljivih telefona

Motorola nastavlja da pomera granice i investira u tehnologiju fleksibilnih displeja i uređaja, što nam pokazuje i novi uređaj ove kompanije.

Motorola je upravo promenila budućnost savitljivih telefona

Na Lenovo Tech World 23 događaju Motorola je prikazala potpuno novu dimenziju inovacija koje redefinišu mogućnosti fleksibilnog hardvera, AI tehnologije i personalnih asistenata.

Kompanija Motorola se godinama nalazi na čelu inovacija u svetu mobilnih tehnologija i nastavlja da bude posvećena donošenju smislenih inovacija i iskustava korisnicima telefona. Motorola je već sada uključila AI funkcije u mnoge sfere svojih uređaja kao što su kamera, baterija, displej i unapređene performanse. Međutim, korišćenje smartfona trenutno prolazi kroz transformativne promene u čijem centru se nalazi AI koji služi, ne samo kao personalni asistent, već i kao alat koji unapređuje obavljanje svakodnevnih aktivnosti, unapređuje performanse i kreira smislena iskustva korišćenja telefona.

Predstavljanje savitljivog displeja koji se prilagođava potrebama korisnika
Motorola nastavlja da pomera granice i investira u tehnologiju fleksibilnih displeja i uređaja. Novi konceptualni uređaj koristi FHD+ pOLED displej koji se može savijati i oblikovati u različite forme, u zavisnosti od potreba korisnika.

Novi koncept može biti postavljen u standardnu formu mobilnog telefona, ali i savijen oko ruke kao nosivi uređaj.

Kada je postavljen ravno, 6.9-inčni displej prikazuje kompletno Android okruženje, baš kao i svaki drugi telefon.

U savijenoj formi, uređaj može biti podešen u „sedeći”, kompaktniji, položaj i dalje pružajući kompletno Android iskustvo.

Korisnici novi koncept mogu i obmotati oko ruke za iskustvo slično onom koje trenutno pruža Motorola razr 40 ultra, pametni telefon na preklop.

Potpuno novi Motorola AI koncepti

Motorola razume važnost personalizacije uređaja potrebama korisnika i nastavlja svoju posvećenost istraživanju novih načina na koje AI može da unapredi prilagođavanje uređaja korisnicima i pruži im zaista jedinstveno iskustvo korišćenja.

Motorola je razvila generativni AI model, koji radi lokalno na uređaju, sa ciljem da korisnicima dozvoli da svoj lični stil prenesu i na telefon.

Sa ovim konceptom, korisnici mogu da aplouduju ili zabeleže sliku svog autfita i kreiraju nove i jedinstvene AI generisane slike koje oslikavaju njihov stil. Ove slike potom mogu da se koriste kao unikatne pozadine telefona.

MotoAI
Lenovo razvija ličnog asistenta za PC i smartfon uređaje. Novi AI model razvijen je tako da nikada ne prestaje sa učenjem i poseduje jedinstveni model koji je prilagođen svakom korisniku i štiti njegovu privatnost.

Model je takođe dizajniran sa bazom znanja koja se adaptira na šablone i način korišćenja uređaja uz pomoć prirodnog glasa ili unosa teksta.

MotoAI koncept predstavlja inovativni pristup najnovijem trendu AI tehnologija sa velikim jezičkim modelima i dozvoljava korisnicima da vrše interakciju sa ličnim MotoAI asistentom i dobiju odgovore na pitanja, posebno kreiran tekst poruke koju žele da pošalju i mnoge druge funkcije koje mogu da im unaprede i olakšaju život.

MotoAI je u stanju da procesuira podatke i obavlja taskove lokalno na uređaju, nudeći tako dodatni sloj zaštite korisnicima.

MotoAI poseduje i bazu znanja na samom uređaju koja prati šablone ponašanja korisnika i njihova interesovanja kako bi ponudio ličnije i dinamičnije iskustvo interakcije tokom vremena.

2.0 Mobile Doc Scan
Prepoznajući potrebu za skeniranje dokumenata u realnom vremenu i u pokretu, Motorola je predstavila AI koncept model koji unapređuje mogućnosti Doc Scanner aplikacije, koja je integrisana u kamere kopmanijinih telefona.

Ova inovacija ima za cilj da poboljša finalni kvalitet skenirane slike, umanjujući nabore i senke kako bi dokumenti izgledali što oštrije i jasnije.

AI sažimanje teksta
Motorola je u okviru svoje strategije posvećena pomaganju korisnicima da svoju produktivnost podignu na nov nivo, uz pomoć različitih aplikacija i inovativnih rešenja. AI pregled teksta uzima duge čet poruke, mejlove i izveštaje i sažima ih kako bi korisniku predstavio ključne informacije, podatke i poruke za lako i brzo pregledanje i razumevanje.

Zamagljivanje privatnih podataka
Nova Motorolina funkcija koristi AI kako bi zaštitila sve informacije korisnika tako što na ekranu identifikuje i zamagljuje delove sadržaja koji prikazuje profilne slike i imena korisnika na postovima društvenih mreža.

Pogled u budućnost
Motorola je predstavila 4 AI koncepta koji obećavaju redefinisanje svakodnevnih iskustava korisnika – od generativne AI tehnologije do pozadinskih slika, koje udahnjuju život u ekran telefona, do napredne AI zaštite, koja maksimalno štiti lične podatke korisnika.

Novim rešenjima Motorola nastavlja sa svojom misijom da kreira inovativna rešenja koja unapređuju mobilnost, prenosivost uređaja i korisnička iskustva vlasnika njenih telefona.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi