Motorola predstavlja prototip telefona koji menja oblik i staje na ručni zglob

Lenovo oživljava konceptualni pametni telefon iz 2016. – njegova ćerka firma Motorola predstavlja prototip telefona koji menja oblik i staje na ručni zglob

Motorola predstavlja prototip telefona koji menja oblik i staje na ručni zglob

U okviru ovogodišnjeg Lenovo Tech World događaja, kompanija Motorola predstavlja prototip konceptualnog pametnog telefona koji ne samo da ima savitljiv ekran, već menja oblik tako da staje na ručni zglob i liči na sat ili narukvicu. Lenovo je tako, odnosno odeljenje Motorola kompanije koja je u njegovom vlasništvu, koncept nazvao telefonom sa „prilagodljivim ekranom“, tj. onim koji se može prilagođavati u različite oblike u zavisnosti od vaših potreba.

To, dakle, nije klasičan savitljivi telefon kao što su to popularni telefoni koji se savijaju po dužini ili širini ekrana. On ima displej koji pruža više od jednog tipa sklapanja jer se savija u nekoliko tačaka na ekranu, omogućavajući mu da se „obmota“ i uvija. Njegov ekran je OLED panel i pruža punu HD plus rezoluciju.

Motorola dodaje da se koncept adaptivnog ekrana može podesiti od standardnog iskustva Android telefona u ravnom položaju, preko umotavanja za iskustvo nošenja na zglobu, do nekoliko režima za pozicioniranje uređaja kao postolja.

Osim toga što može izgledati kao sat, on ima sposobnost da sam sebe podupire kao da je na postolju i tako vas slikati dok stojite udaljeni od uređaja.

Kada je u standardnom režimu ravnog ekrana, radi kao tradicionalni Android telefon u dijagonali od 6,9 inča, a ukoliko ga postavite u režim postolja, on će mu se automatski prilagoditi i ponašati kao da je pametni telefon dužine dijagonale od 4,6 inča.

Novi prototip izgleda prefinjenije nego 2016. kada je Lenovo prvobitno predstavio sličan telefon nazvan CPlus, koji je takođe mogao da se uvija oko ručnog zgloba. Međutim, u to vreme, kompanija je rekla da joj je potrebno više vremena kako bi takav uređaj bio pouzdaniji. Takođe, tadašnji telefon imao je veće okvire i manji ekran, dijagonale 4,6 inča.

Međutim, iako je novi koncept ovakvog uređaja predstavljen i na ovogodišnjem događaju, i dalje nema reči o tome da li će se on i kada naći u zvaničnoj prodaji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. NovemberWhisky

    Ko bi nosio ovu monstruoznost

  2. Svaka roba ima svog kupca. Skoro su predstavili telefon u obliku tašnice za žene. Uređaji sve više postaju modni aksesoari, ipak, to je nešto što svi nosimo uvek sa sobom. Estetski mora da zadovolji.

  3. morbius

    Ko bi nosio ovu monstruoznost

    Što? Otkako je Apple popularizovao koncept digitalnog nakita, sve ide ka ovako nečem. Prvo mobilni telefoni, pa digitalni satovi, pa sad digitalno prstenje i najzad, ovako neka narukvica, da možeš stalno da pokazuješ drugima koliko skup telefon imaš. Ima smisla.

    Imala je ovakav koncept Nokia pre jedno dvadeset godina, ali tad nisu mogli da ga naprave.

  4. Alister

    Pravi sat za Ken-a, kad krene na date sa Barbie...

  5. Nokia je odavno imala ovakav koncept

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi