Samsung Galaxy Z Fold6 prototip izgleda kao dva spojena S23 Ultra  

Iako je tek izašao Z Fold5, već su se pojavile informacije o prototipu Galaxy Z Fold6 modela, koji bi mogao da donese ozbiljnije dizajnerske promene

Samsung Galaxy Z Fold6 prototip izgleda kao dva spojena S23 Ultra  

Informacije dolaze sa Twitter naloga poznatog insajdera Ice Universe koji je objavio slike i kratki video prototipa Samsung Galaxy Z Fold6 modela. Ukoliko se ispostavi da Samsung planira da menja dizan vodećeg savitljivog modela u ovom smeru, ovo bi mogla da bude najveća promena do sada.

Novi prototip sugeriše znatno “četvrtastiji” izgled, karakterističan za nekadašnje Galaxy Note, odnosno Ultra modele S serije od trenutka fuzije sa Note serijom. Novi telefon nije funkcionalan uređaj, već samo takozvani “mock-up”, ali se promene izgleda itekako vide u odnosu na sve dosadašnje modele.

Prva velika razlika je ravni spoljni ekran koji ima znatno šire ivice od Fold5 i prethodnika, i neodoljivo podseća na S23 Ultra, odnosno na S24 Ultra, koji bi trebalo da odustane od zakrivljenih stranica. Ice Universe navodi da će Z Fold6 i S24 Ultra imati isti okvir i odnos stranica, kao i da bi Z Fold6 mogao da ima manji okvir ekrana od onoga prikazanog na slikama i u videu.

Kada je Samsung Galaxy S24 Ultra u pitanju, i tu se očekuju promene za početak naredne godine. Prema onome što je do sada nezvanično procurilo, novi flegšip model bi trebalo da stigne sa velikim 6,78-inčnim AMOLED ekranom sa QHD+ rezolucijom i 19,5:9 odnosom stranica, kao i do sada.

Pominje se i da će novi panel biti lepo svetliji, sa 2.500 nita maksimalne svetline, kao i da će ceo ekran biti malo širi u odnosu na S23 Ultra.

Ne treba zaboraviti ni da se već neko vreme priča da će S24 Ultra imati bolje baterije koje koriste sličnu tehnologiju kao i električni Audi Q8 e-tron. Iskreno se nadamo da će uz nove baterije stići i podrška za brzo punjenje, što je jedna od stavki po kojoj Samsung ozbiljno zaostaje za vodećim konkurentskim modelima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi