Najveći kapacitet microSD kartice na svetu zvanično ima Kioxia Exceria Plus G2 sa 2TB

Japanska kompanija Kioxia lansirala je microSDXC karticu sa dva terabajta prostora, čime model Exceria Plus G2 ima najveći kapacitet microSD kartice na svetu

Najveći kapacitet microSD kartice na svetu zvanično ima Kioxia Exceria Plus G2 sa 2TB

Kioxia je danas lansirala maksimalni mogući kapacitet skladištenja za microSD standard sa dva terabajta prostora, objavljivanjem svog novog modela Exceria Plus G2 microSDXC. To je takođe najveća gustina skladištenja podataka među svim uređajima za čuvanje podataka po fizičkom volumenu, a sve to znači da Exceria Plus G2 2TB ima najveći kapacitet microSD memorijske kartice na svetu.

Da bi ovo postigla, japanska kompanija je složila šesnaest slojeva 3D NAND fleš memorije od jednog terabita uz zadržavanje maksimalne debljine specifikacije od samo 0,8mm. Ova memorijska kartica ispunjava brzinu pisanja podataka od najmanje 30 MB/s, a kompanija tvrdi da je maksimalna brzina sekvencijalnog čitanja 100 MB/s, uz maksimalnu brzinu psianja od 90 MB/s.

Trenutno, najveća memorijska kartica na svetu, naravno po kapacitetu, a ne fizičkim dimenzijama, je dostupna samo na tržištu Japana, a kompanija se nada da će uskoro stići i na druga svetska tržišta. Prethodno je titulu za najveći kapacitet microSD kartice nosio Micron, kada je u junu prošle godine predstavio memorijsku karticu sa 1,5TB prostora za skladištenje podataka.

Kioxia je objavila da je započela njenu masovnu proizvodnju i da ona predstavlja napredak za vlasnike pametnih telefona, kreatore sadržaja i gejmere „u pokretu“.

Kompanija u saopštenju objašnjava da je microSDXC UHS-I memorijsku karticu sa 2TB uspešno proizvela koristeći svoju BiCS Flash 3D fleš memoriju i interno dizajnirani kontroler. Kapacitet od 2TB omogućava korisnicima da snime preko 41 sat video snimaka (100Mbps) što ga čini pogodnim za aplikacije za snimanje podataka velikog kapaciteta, poput akcionih kamera.

Detalji o cenama i datumima lansiranja na druga tržišta i dalje nisu dostupni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi