Napravite savršenu portret fotografiju uz pomoć vivo X90 Pro

Najnoviji flagship vivo X90 Pro telefon, sadrži čak šest različitih stilova za snimanje portret fotografija razvijenih u saradnji sa kompanijom ZEISS

Napravite savršenu portret fotografiju uz pomoć vivo X90 Pro

Kompanija vivo u fokusu svog poslovanja ima za cilj da obezbedi besprekorno iskustvo svojim korisnicima. Kako bi mogli da ispolje svoju kreativnost snimajući u visokoj definiciji i naprave živopisan multimedijalni sadržaj bez kompromisa po pitanju kvaliteta, vivo je decembra 2020. godine uspostavio dugoročno strateško partnerstvo sa kompanijom ZEISS, liderom na tržištu optike i optoelektronike.

Zahvaljujući pomenutoj saradnji, vivo X serija pametnih telefona je postala sinonim za vrhunsku tehnologiju snimanja, pružajuci svim korisnicima mogućnost da zabeleže snimke profesionalnog kvaliteta na jako pristupačan način.

Funkcija fotografije pametnih telefona koja se istakla kao jedna od najprivlačnijih za većinu kupaca jeste portretni režim. On omogućava korisnicima da zabeleže jedinstvenost subjekta tako da on izgleda živopisno i verodostojno. Ova funkcija koristi savršenu kombinaciju pozadine, osvetljenja i poziranja kako bi se postigao željeni efekat.

Prilikom svog kontinuiranog rada na inovacijama, kompanija vivo uvek ima na umu potrebe korisnika. Najnoviji flagship vivo X90 Pro sadrži čak šest različitih portretnih stilova razvijenih u saradnji sa kompanijom ZEISS kako bi poboljšala i u krajnjem olakšala snimanje portret fotografije.

Šest različitih stilova za savršenu portret fotografiju

ZEISS Cine-flare Portret inteligentno detektuje svetlosne izvore na fotografiji i stvara efekat koji podseća na filmsku sliku. Ovaj efekat je savršen za stvaranje klasične estetike na portretima. Kada postoji očigledan i svetao izvor svetlosti u vidu tačke unutar kadra, na slici će se pojaviti blistavi i dinamični odsjaji u obliku sunca. Kada je izvor svetlosti van okvira, na slici će se pojaviti jednostavni, elegantni i dinamični odsjaji u obliku prstena.

ZEISS Cinematic Style Bokeh omogućava korisnicima telefona da dobiju svetski poznatu holivudsku estetiku omogućavajući jedinstven bokeh efekat sa velikim odnosom širine i visine od 2,39:1 i umetničkim dugačkim ovalnim bokeh-om.

ZEISS Planar Style Bokeh inspirisan ZEISS Planar 2.8/80, savršen je za izolovanje glavnog subjekta od pozadine. Majstorski manipuliše oštrinom i mekim fokusom kako bi precizno odredio pozadinsko osvetljenje, što ga čini odličnim alatom za beleženje i isticanje suštine karaktera subjekta u fokusu. Na taj način stvara slojevitu kompoziciju koja pažljivo ocrtava siluetu subjekta bez ugrožavanja detalja. ZEISS Planar Style Bokeh briljira u spontanim scenarijima, čak i u nocnim uslovima sa ograničenim osvetljenjem.

ZEISS Biotar Style Bokeh inspirisan ZEISS Contax Biotar 1.5/75 iz 1930. godine, idealan je za sunčane dane i vreme provedeno u prirodi. Ovaj stil portreta odlikuje vrtložni bokeh efekat i ovalni odsjaji sa oštrim ivicama kao i efekat mačijeg oka od centra ka ivicama. Ovaj izgled bokeh-a se stvara i dolazi do izražaja kada je u pozadini prirodni pejzaž poput šume i vidljiv je direktan izvor svetlosti. Zahvaljujući ovom efektu, subjekt dolazi do izražaja na jedinstven način i čini celu kompoziciju fotografije zanimljivijom.

ZEISS Sonnar Style Bokeh, inspirisan ZEISS Sonnar 180/2.8, preporučuje se za beleženje iskrenih, spontanih svakodnevnih trenutaka. Zahvaljujući “kremastom zamagljenju” tj. blur-u, koji fotografijama daje romantičan i nežan izgled, subjekat jasno dolazi do izražaja. ZEISS Sonnar Style Bokeh preporučuje se za ulične portrete.

ZEISS Distagon Style Bokeh, inspirisan ZEISS Contax 2.0/28 koristi širokougaonu kompoziciju i idealan je za snimanje šire scene i pogodan je za hvatanje govora tela subjekta. Ovaj stil sočiva simulira bokeh koji odražava efekat heksagonalne dijafragme u područjima van fokusa.

Svaki od ovih ZEISS portretnih stilova pruža jedinstvenu estetiku koja će privući ljubitelje fotografije i omogućiti stvaranje impresivnih portreta. Najnoviji vivo X90 Pro flagship označava novo poglavlje saradnje dva globalna brenda i njihove zajedničke vizije u dovođenju iskustva mobilne fotografije na viši nivo.

vivo X90 Pro dostupan je u Srbiji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.999 dinara kod ovlašćenih vivo partnera.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi