Nekoliko saveta kako da telefonom snimite C/2022 E3 kometu koja sutra prolazi oko Zemlje

Nakon 50.000 godina, kometa C/2022 E3 (ZTF), proći će pored Zemlje i možda čak biti vidljiva golim okom, što je savršen trenutak da sa ovaj trenutak zabeleži.

Nekoliko saveta kako da telefonom snimite C/2022 E3 kometu koja sutra prolazi oko Zemlje

Tokom ovog događaja, koji se dešava jednom u životu, očekuje se da će C/2022 E3 kometa biti najvidljivija i najbliža Zemlji 1. februara. Imajući ovo na umu, kompanija Vivo pripremila je savete o tome kako da zabeležite ovu jedinstvenu pojavu uz Vivo inovaciju snimanja koja obezbeđuje posmatračima zvezda najbolje alate za snimanje pravih slika u pravo vreme.

Spremni dočekajte noćno osvetljenje

Kako se kometa najbolje vidi tokom noći, Super Night Video i OIS Super Night Mode Vivo X80 Pro i X80 Lite dolaze do izražaja kada su u pitanju video zapisi i fotografije visokog kvaliteta uprkos slabom osvetljenju i bez zamućenja kamere. Ukoliko kometa nije jedini objekat na fotografiji, OIS Super Night Mode poboljšava celokupni kvalitet fotografije. Zahvaljujući ovoj funkciji, ni lice, ni pozadina nemaju previše ekspozicije i dobro su izbalansirani kada je odnos toplo-hladnog kontrasta u pitanju.

Poboljšajte balans boja tokom noći

Da bi se verodostojno zabeležio ovaj jedinstveni fenomen na noćnom nebu, High Dynamic Range (HDR) funkcija balansira jako svetlo u tamnim scenama, što omogućava prikazivanje detalja iz najtamnijih i najsvetlijih delova slike i stvara bolju sveukupnu ravnotežu boja. Pored toga, odabirom dužeg vremena okidanja, postižu se jasne i svetle slike prirodnog izgleda, čak i noću, kako bi se ponovo stvorila posebna noćna atmosfera na kameri.

Raznovrsne opcije boja za živopisne fotografije

Za one koji žele da snime C/2022 E3 (ZTF) kometu na pravi način, Vivo X80 Pro ima ZEISS Natural Color profil. Ovaj profil omogućava kamerama da zabeleže prirodne boje, kao što je zeleni sjaj “repa” komete, i automatski optimizuju preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući fotografima da zabeleže prolazak komete koji vide pred očima. Vivo takođe svojim korisnicima nudi dva profila boja – živopisne i prirodne.

Standardni AI režim daje bojama veći nivo osvetljenosti i zasićenosti i dodaje više kontrasta objektima na slici: na ovaj način, kamera može da identifikuje mnogo različitih scena i subjekata i da prilagodi parametre kako bi stvorila lepše efekte i boje.

Savršeni i jedinstveni noćni portreti

Za sve ljubitelje zvezda koji žele da zabeleže ovo jedinstveno iskustvo selfijem, Vivo X80 Lite nudi Super Night Portrait kao i Bokeh Flare Portrait funkcije, koje omogućavaju snimanje portreta na mestu gde ima mnogo izvora svetlosti u pozadini. Vivo X80 Pro, s druge strane, ima samorazvijene algoritme za portretni bokeh za repliciranje nekoliko tipičnih ZEISS stilova bokeh objektiva, kao što su ZEISS Sonnar Stile Bokeh ili ZEISS Biotar Stile Bokeh, dodajući prepoznatljive svetlosne efekte slikama i na fotografijama stvara izuzetne efekte velikog otvora blende kao iz sna.

Ova funkcija pomaže korisnicima da naprave vrhunske portretne fotografije na otvorenom nebu i u situacijama sa tačkastim svetlom. Štaviše, pametni telefoni sa režimom Gimbal Portrait Camera omogućavaju korisnicima da snime vizuelno upečatljive portretne slike sa jasnim subjektom i pozadinom prikazanom u linearnom zamućenju pokreta – ovo obezbeđuje da će slike vaših prijatelja biti jasno vidljive napred.

Uzimajući u obzir ove savete, posmatrači zvezda će biti korak bliže u fotografisanju komete na realističan način u uslovima slabog osvetljenja. Korisnici takođe mogu da primene ove savete kako bi snimili savršene trenutke noću, bilo da su u pitanju komete, kiše meteora ili portretne fotografije zvezdanog neba. Ako će kometa C/2022 E3 (ZTF) biti vidljiva samo jednom u životu – onda je ovo idealan trenutak da se zabeleži savršena fotografija ove jedinstvene pojave na noću.

Izvor: Vivo PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi