Nothing Phone (2) se sprema za jul: veća baterija i Snapdragon 8 Gen 1+

Globalna premijera Nothing Phone (2) će, po rečima prvog čoveka ove kompanije biti već u julu, a pored bržeg procesora, očekuje se i veća baterija

Nothing Phone (2) se sprema za jul: veća baterija i Snapdragon 8 Gen 1+

Prema informacijama koje smo čuli sa nekoliko strana, CEO kompanije Nothing, Carl Pei kaže da je tržište koje cilja Nothing Phone (2) – Amerika. Ovo je posebno interesantno, jer je u Americi iPhone dominantan godinama unazad, i niko nije uspešno poremetio tržišni udeo ove kompanije.

Pei je ponovio da će Nothing Phone (2) biti opremljen Snapdragon 8+ Gen 1, mobilnom platformom, kao i da će efikasnost novog čipseta dodatno povećati ukupne performanse novog modela za 80% u odnosu na prethodnu generaciju. Izbor nije pao na Snapdragon 8 Gen 2, jer je 8+ Gen 1 proverena platforma, koja je „temeljno testirana i kontinuirano optimizovana kroz brojna ažuriranja“, što daje dodatnu sigurnost.

Pei je takođe najavio tokom intervjua da će Nothing Phone (2) doći sa baterijom od 4.700 mAh u odnosu na 4.500 mAh koliko je imao Phone (1).

Premijera u SAD znači da će Nothing hrabro zakoračiti na „tržište kojim dominira Apple“. Iako će, pored Apple, ova kompanija morati da se takmiči sa najboljim Android telefonima konkurenata kao što su Samsung, Motorola, pa čak i OnePlus.

Nothing Phone (1) je dobio veliku pažnju nakon svog prvobitnog lansiranja u inostranstvu, čime je interesovanje korisnika u SAD raslo. Kompanija je navodno prodala oko 750.000 Phone (1) modela, što je oko polovine onoga što je Apple uradio sa prvim iPhone.

Izvršni direktor kompanije Nothing navodi transparentan izgled telefona kao onaj koji je inspirisao druge da učine isto. Tako je naveo da nedavno lansirane Apple Beats Studio Buds Plus imaju proziran dizajn sličan Nothing slušalicama.

S obzirom na činjenicu da SAD ne nude mnogo uzbudljivih alternativa na tržištu kojim pretežno dominira Apple, Pei smatra da ovo predstavlja jedinstvenu priliku da Phone (2) dobro prođe.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi