Nothing Phone 3: Da li je iskopirao iPhone 16 pre nego što se ovaj i pojavio?

Četvrti fizički taster nikada ranije nije viđen na Nothing Phone telefonu, što nagoveštava da bi to mogao biti predstojeći Nothing Phone 3.

Nothing Phone 3: Da li je iskopirao iPhone 16 pre nego što se ovaj i pojavio?

Prošlo je skoro godinu dana otkako je Nothing lansirao Nothing Phone 2, tako da po logici stvari, uskoro očekujemo vesti o novom Nothing Phone 3 modelu. Nedavno je izvršni direktor kompanije Nothing, Karl Pej tvitovao seriju fotografija koje prikazuju ažuriranje korisničkog interfejsa Nothing OS-a. Iako su promene softvera bile same po sebi zanimljive, ljudi iz Beebom-a su brzo uočili da bi telefon prikazan na Peijevim fotografijama mogao biti upravo novi, Nothing Phone 3.

Nothing Phone 1, Phone 2 i poslednji model u nizu sa oznakom Phone 2a imaju po tri fizička tastera – dva za jačinu zvuka na levoj strani i „power“ dugme na desnoj. Međutim, telefon na Peijevim fotografijama jasno ima dodatno dugme na desnoj strani, postavljeno odmah ispod „power“ tastera.

Phone 3 iskopirao iPhone koji se još nije ni pojavio

Svrha novog dugmeta ostaje misterija, ali njegovo prisustvo je posebno intrigantno s obzirom na glasine oko predstojeće Apple iPhone 16 serije telefona. Veruje se da će Apple takođe predstaviti novo dugme odmah ispod power tastera iPhone modelu sledeće generacije, zbog čega je sličnost primenjenog rešenja očigledna.

U slučaju Apple telefona, novi taster će navodno služiti za više funkcija i potencijalno funkcionisati kao namenski zatvarač sočiva kamere ili dugme za pokretanje kamere. Takođe se spekuliše da bi mogao da ponudi i druge programirane radnje, možda vezane za Apple AI funkcije koje stižu sa sledećim ažuriranjem iOS operativnog sistema.

Nedavna najava kompanije Nothing o integraciji ChatGPT AI modela u Nothing OS, povećava verovatnoću da bi upravo ovaj novi taster mogao da služi sličnoj svrsi, funkcionišući kao namensko AI dugme za brz pristup funkcijama koje pokreće veštačka inteligencija.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Uvreženo mišljenje je da  Nothing Phone telefoni gotovo uvek imaju neku inspiraciju preuzetu sa Apple iPhone dizajna. S obzirom da će Nothing Phone 3 verovatno stići u prodavnice pre iPhone 16 telefona, ovo bi mogla biti godina kada će Nothing konačno moći da upita neverne Tome: „Ko koga sada kopira?“ Biće i onih drugih koji tvrde da mu je uspelo da iskopira telefon koji se još uvek nije pojavio na tržištu.

Za sada, detalji o Nothing Phone 3 su prilično oskudni, ali se očekuje da će imati moćni procesor iz Snapdragon 8 serije, poboljšanje u delu unikatno prepoznatljivih Gliph LED svetla i unapređeno opšte korisničko iskustvo. Tajming Peijevih tvitova, bi mogao biti nameran potez za stvaranje hajpa, sugerišući da bi lansiranje Phone 3 modela, moglo biti na iznenađenje mnogih, ranije nego što su to govorila i najsmelija očekivanja, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi