Nova Tecno Spark 10 serija: selfi telefon za generaciju Z

Tecno Spark 10 Pro koji pokreće MediaTek Helio G88 ima ultra-jasnu prednju kameru od 32 MP sa dvostrukim difuznim svetlom

Nova Tecno Spark 10 serija: selfi telefon za generaciju Z

Tecno, inovativni tehnološki brend koji posluje na preko 70 tržišta širom sveta, predstavio je domaćem tržištu potpuno novu Spark 10 seriju, obeležavajući novu eru selfi telefona u svom segmentu kombinovanjem vrhunskih performansi sa elegantnim i modernim dizajnom.

Ova serija sadrži podesiva dvostruka difuzna svetla na ultra-preciznoj prednjoj kameri od 32MP dostupnoj na Spark 10 Pro telefonu, omogućavajući ljubiteljima selfija da prikažu sebe u najboljem svetlu kroz kreiranje nezaboravnih fotografija. Ovaj telefon pokreće MediaTek Helio G88 procesor idealan za igranje video igara. SPARK 10 Pro dolazi sa 16 GB (8 GB+8 GB proširene RAM memorije) i 128 GB ROM memorije. Takođe, ima izdržljiv zadnji panel od svetlucavog stakla, što rezultira vrhunskim izgledom i udobnošću držanja. Sve ove karakteristike čine SPARK 10 seriju vrhunskim selfi telefonom visokih performansi za svoj cenovni rang.

Tecno Spark 10 serija sa selfi kamerom od 32 megapiksela

Kreiran za ljubitelje selfija, Spark 10 Pro ima ultra-preciznu prednju kameru od 32 MP sa 4-u-1 HW Remosaic tehnologijom. Sintetizacijom male veličine piksela od 0,8um u veću veličinu piksela od 1,6um, osetljivost površine piksela se povećava za 400%, što omogućava kameri da uhvati brojne detalje sa još većom jasnoćom.

Pored toga, cela Spark 10 serija opremljena je dvostrukim difuznim svetlima na prednjoj i zadnjoj kameri. Ugrađenih 10 Lux  omogućavaju tačnu količinu blica koji nije prejak, a intenzitet difuznog svetla je podesiv u tri nivoa za različite uslove osvetljenja. Kako bi se osiguralo da korisnici uvek dobiju savršen selfi, prekomerna ekspozicija se odmah koriguje Super Flashlight algoritmom kako bi se postigao balans osvetljenosti između pozadine i subjekta, dok se nedostaci na fotografiji umanjuju, a detalji ulepšavaju i ističu. Sve ovo čini Spark 10 Seriju profesionalnim džepnim asistentom za selfije.

G88 procesor za igre – veliko unapređenje za ljubitelje performansi

Za content kreatore i ljubitelje video igara, želja za pomeranjem granica zahteva vrhunsku tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Na Spark 10 Pro telefonu performanse su optimizovane uz MediaTek Helio G88, osmojezgarni procesor. On sadrži dva Arm Cortex-A75 CPU-a koji rade do 2 GHz, omogućavajući brze reakcije. Opremljen MediaTek HiperEngine 2.0 i GameTurbo algoritmom kreiranim od strane Tecno kompanije, Spark 10 Pro procenjuje kašnjenja i inteligentno poboljšava neometanost u radu, pružajući besprekorno iskustvo igranja i zabave.

Sa Memory Fusion tehnologijom, kapacitet RAM memorije u celoj Spark 10 seriji drastično je uvećan, a Spark 10 Pro se čak može pohvaliti i memorijom do 128GB ROM i 16GB RAM (8GB + 8GB proširene memorije). Ovako ogromna memorija obezbeđuje da više aplikacija radi simultano, omogućavajući potpuno neometano korisničko iskustvo u istoriji Spark serije pametnih telefona.

Sistem fotografije visoke rezolucije od 50 MP – za fotografije i video snimke sa više detalja

Spark 10 serija nudi naprednu AI kameru od 50MP podržanu ASD režimom i 3D LUT tehnologijom, koja kreira prirodne snimke koji su u potpunosti prilagođeni različitim tonovima kože. Zajedno sa Intelligent Beauty režimom, SPARK 10 serija omogućava besprekorne portretne fotografije. Štaviše, sa pametnim Super Night filterima i Super Night algoritmom, kao i sa dvostrukim blic svetlom, SPARK 10 Pro poboljšava performanse noćne fotografije, čineći svaki kadar i sliku jasnijom.

Vlogovanje postaje još zabavnije uz Spark 10 seriju telefona. Beauty režim, AR stikeri, HDR i Bokeh efekat, kao i jedinstveni kinematografski režim, svi se odnose na video zapise, što omogućava korisnicima da snimaju svoj svakodnevni život u svim scenarijima. Spark 10 Pro i Spark 10 5G poseduju pametan fokus, tako da korisnici nikada ne moraju da propuste poseban trenutak, čak i ako dođe neočekivano.

Otporna svetlucava staklena ploča, elegantan i mladalački dizajn za trendsetere

Inovacije koje postavljaju standarde smeštene su u upečatljiv dizajn bez presedana sa zvezdano svetlucavim staklenim zadnjim panelom koji je sjajan, gladak, udoban za držanje i prirodan za kožu. Dvostruke kamere i pametna blic svetla formiraju trostruki prsten, dok su ivice telefona ravne, vrhunskog minimalističkog izgleda.

Ekran ultra visoke rezolucije – podiže vizuelno korisničko iskustvo na novi nivo

Veliki ekran optimalne veličine od 6,8″ FHD proširuje korisničko iskustvo, a kombinacija komponenata ultra visoke rezolucije i DCI-P3 boja, zajedno stvaraju teatralno vizuelno iskustvo na telefonu. Gotovo svi modeli SPARK 10 serije poseduju bateriju od 5000 mAh i mogućnost brzog punjenja od 18W, što obećava dugotrajan vek baterije koji održava uređaj punim čak i pri intenzivnoj upotrebi. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Tecno Spark 10 serija (osim Spark 10C modela) poboljšava korisničko iskustvo, kada je reč o softveru, uz Android 13 HiOS 12.6.

Dostupnost Spark 10 serija se sastoji od tri modela – Spark 10 Pro, Spark 10, i Spark 10 5G. Cela serija će biti dostupna u maloprodajnim lancima Gigatron i Tehnomedia prodavnica uskoro, dok su modeli Spark 10 i Spark Go već u prodaji.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi