Novi Android telefon je ozbiljna konkurencija Galaxy S24 Ultra modelu

Nubia Z60 Ultra "Leading Version" i Z60S Pro su telefoni koji svojim specifikacijama ozbiljno konkurišu Galaxy S24 Ultra flegšip referenci u svetu Android telefona

Novi Android telefon je ozbiljna konkurencija Galaxy S24 Ultra modelu

Galaxy S24 Ultra je ovogodišnji Samsungov flegšip koji je dobio visoke ocene na testovima i koji definitivno predstavlja referencu vrhunskog uređaja u svetu Android mobilnih telefona. Ipak, ZTE-ov brend Nubia, sada ima Samsung na nišanu sa svojim Nubia Z60 Ultra “Leading Version” modelom i nešto pristupačnijim Z60S Pro telefonom.

Iako je ime neobično, Nubia Z60 Ultra nudi impresivne specifikacije po razumnoj ceni, što će gotovo sigurno predstavljati ozbiljnu konkurenciju Samsungu na kineskom ali i onim platežno slabijim tržištima gde su ZTE uređaji dostupni. Telefon ima 6,8-inča veliki FHD+ AMOLED ekran sa osvežavanjem od 120 Hz, iste veličine kao S24 Ultra, ali sa nižom rezolucijom od 1440p.

ZTE Nubia Z60 Ultra je pristupačnija verzija Android flegšip telefona

Selfi kamera od 16 megapiksela je skrivena ispod ekrana, što je premijum funkcija koja se retko viđa na pristupačnijim telefonima. Zadnje kamere su takođe impresivne, sa tri senzora: primarni senzor Sony IMX800 od 50 MP, ultraširoki senzor od 50 MP i periskopski zum objektiv od 64 MP. Na papiru, ove sšecifikacije su bez problema uporedive sa kamerama na S24 Ultra modelu, koje uključuju široku kameru od 200 MP, ultraširoku kameru od 12 MP i telefoto kamere od 10 MP i 50 MP.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Nubia implementira “NeoVision AI” za obradu materijala sa kamere, deo je njihove “AI+” strategije unapređenja radnih karakteristika proizvoda, koja pokušava da poboljša korisničko iskustvo pomoću AI funkcija. Ovo je sličan koncept kao Samsungova Galaxy AI implementacija ili Apple Intelligence.

Što se hardvera tiče, Nubia Z60 Ultra koristi modifikovanu “Leading Version” verziju Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesora, isto kao i S24 Ultra. Brzina procesora je povećana na 3.4 GHz na Cortex-X4 CPU i 1 GHz na grafičkom jezgru. Opcije različitih konfiguracija uređaja, uključuju: 8 GB, 12 GB i 16 GB RAM-a sa opcijom kapaciteta memorije za čuvanje podataka od: 256 GB, 512 GB i 1 TB. Baterija je impresivnih 6.000 mAh sa 80 W žičanim brzim punjenjem. Telefon je takođe otporan na vodu i prašinu zahvaljujući IP68 sertifikatom.

Z60S Pro je manje moćan model sa starijim Snapdragon 8 Gen 2 procesorom, 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije, ali i dalje pruža veoma dobre performanse, uporedive sa prošlogodišnjim Galaxy S23 Ultra modelom. Telefon ima manju bateriju od 5.100 mAh, ali i dalje veću od S24 Ultra, i podržava 80 W žično punjenje, prenosi Digitaltrends.

Cena je ključna prednost ovih telefona. ZTE Z60 Ultra Leading Version se prodaje po ceni od $649, dok Z60S Pro košta $569. Ovo je znatno niže od S24 Ultra, koji u zavisnosti od specifikacija može koštati čak $1,300 za osnovni model. Obe verzije su dostupne u pretprodaji, a globalno lansiranje se očekuje 12. avgusta. Nadamo se da će ZTE ponuditi ove telefone i na našem tržištu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. Labello

    ZTE, to jos postoji... :unsure:

  2. MegaSkot

    Mnogo toga postoji van Srbije.

  3. Ako je softver prilagođen samo kineskom tržištu, slobodno može da nastavi da postoji van ostatka planete.

  4. Ako je softver prilagođen samo kineskom tržištu, slobodno može da nastavi da postoji van ostatka planete.

    Šta mu fali?

  5. Za standardnu upotrebu ništa. Kao biznis telefonu svašta nešto. Za početak dex i bezbednost podataka.

  6. Trust no one

    Ako je softver prilagođen samo kineskom tržištu, slobodno može da nastavi da postoji van ostatka planete.

    Nije, kako sam video ima i globalna verzija, oko 600-650e, problem je dostavka do Srbije. Pretpostavljam da je za Indiju ili ko zna gde jos, posto je mnogo telefona iz Kine prodavano (osim u Kini) bas tamo.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi