Novi Garmin Instinct 2X sat ima autonomiju baterije od tri meseca

Nedavno su se pojavile informacije o novom Garmin Instinct 2X satu sa velikim 57 mm prečnikom i nestvarnom autonomijom baterije koja traje više od tri meseca

Novi Garmin Instinct 2X sat ima autonomiju baterije od tri meseca

Pošto su neke informacije procurile sa nekoliko različitih strana, pretpostavlja se da bi Garmin Instinct 2X mogao da bude znatno veći od Fenix 7X modela koji inače važi za veće modele sa svojih 51 mm. Pretpostavlja se da bi novi model mogao da ima prečnik od ozbiljnih 57 mm.

Sa druge strane, Garmin jeste objavio fotografiju sata sa zadnje strane ne kojem se vidi senzor otkucaja srca koji je prilično veliki, pa se pretpostavlja da bi sat ipak morao biti malo manji od najavljenih 57 mm. Uostalom, sve te najave vole da se malo poigraju u Photoshop-u.

Garmin Instinct 2X Solar

Instinct 2X će doći u varijanti solarnog punjenja, baš kao i Instinct 2, a ovi konkretni satovi mogu ponuditi bolju solarnu energiju od drugih Garmin modela, jer imaju više prostora ekrana koji može biti ispunjen solarnim elementima.

Instinct serija satova nema okrugle ekrane, već je njihov oblik bliži zaobljenom kvadratu sa reflektorom u jednom uglu.

Garmin je u procesu uvođenja OLED ekrana u više svojih linija, ali Instinct 2X očigledno nastavlja da koristi monohromatski MIP ekran. Ovaj ekran ima poseban tip osvetljenja koji troši jako malo energije i aktivan je 24/7. Garmin Instinct 2X takođe dobija lampu, kao Fenix 7X, a ond ase nalazi sa gornje strane sata, tako da možete lako osvetliti područje ispred sebe.

Baterija od 99 dana

Prema informacijama sa lica sata, Instinct 2X bi mogao da izdrži 99 dana bez punjenja, ali ovu informaciju treba uzeti sa dozom rezerve, jer se slična grafika prikazuje i na Garmin Instinct 2 Solar slikama, piše Forbes.

Sa druge strane, uz dovoljno sunčeve svetlosti Solar Instinct 2 satovi mogu da obezbede “neograničeno” trajanje baterije. Ipak, očekuje se da Garmin obezbedi mnogo bolje osnovno trajanje baterije sa novim Instinct 2X modelom. Bez solarne energije, Instinct 2 može izdržati do 28 dana između punjenja, pa je dobro pitanje da li novi Instinct 2X zaista može da “dobaci” do 99 dana.

Ovo sve govorimo jer je Garmin postigao 55% poboljšanje u trajanju baterije sa Fenix 7 na Fenix 7X. Uzimajući to kao polaznu tačku, 43 dana autonomije bi mogla da bude vrlo realna procena. Naravno, ukoliko aktivitrate svoj pametni sat da vam prati vežbanje, uz GOS asistenciju, ne računajte na ove brojke baterije, ali ne očekujemo da izdržljivost Instinct 2X modela bude manja od impresivne.

Za sada se ne pominju konkretne informacije o tome kada će Garmin objaviti Instinct 2X, ali, s obzirom na to da je sat prošao dobar deo sertifikacije, možemo očekivati da Garmin u skorije vreme i zvanično predstavi svoj novi sat.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. joojant200

    Taman za biceps

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi