Novi, manji Sony PS5 sa eksternim optičkim diskom stiže u novembru

Najavljen je novi Sony PS5 sa eksternim drajvom i 1 TB interne memorije koji treba da zameni originalni PS5 kao manja, elegantnija verzija

Novi, manji Sony PS5 sa eksternim optičkim diskom stiže u novembru

Tanji Sony PS5 odnosno „Slim“ model konzole imaće dve varijante: PS5 sa eksternim optičkim diskom koji menja originalnu verziju i pretvara Ultra HD Blu-Ray u odvojivi komad, kao i nešto jeftiniju, digitalnu verziju bez diska. PS5 sa prenosnim diskom koštaće 550 evra, a digitalna verzija tanjeg modela 450 evra, uz koju će moći odvojeno da se kupi Ultra HD Blue-ray za 120 evra u Evropi.

Nova konzola ima značajna smanjenja dimenzija, navodi Sony na svom blogu.

PS5 je u novim verzijama u odnosu na prethodne modele smanjen za više od 30 posto kada je u pitanju zapremina, dok su u težini, konzole lakše za 18, odnosno 24 posto u zavisnosti od toga koju verziju odaberete.

Sony sada na konzoli nudi izbočinu sa strane za disk jedinicu, koja se može ukloniti i zameniti bočnom pločom. Kompanija još navodi da postoje četiri odvojena panela, sa gornjim delom koji se sija, a donji ostaje mat.

Novina je i to što sada postoje i dva USB-C porta napred, umesto pojedinačnih USB-C i USB-A portova koji su dostupni na aktuelnom PS5 modelu. Horizontalno postolje će biti uključeno u tanji model, a novo vertikalno koje će raditi na svim PS5 modelima će moći da se kupi zasebno za 30 evra.

Obe nove verzije uključuju 1 TB skladišnog prostora, umesto 825 GB koliko ima postojeći PS5. Takođe treba napomenuti da nakon što zalihe trenutnog PS5 modela budu rasprodate, novi, tanji PS5 će postati jedini dostupan model, piše u objavi kompanije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi