OnePlus 11 zvanično predstavljen sa unapređenim Hasselblad sistemom kamera

Očekivali smo tri, a dobili samo jedan model. Iako nema Pro u nazivu, OnePlus 11 ni po čemu ne zaostaje po specifikacijama od drugih premijum modela.

OnePlus 11 je predstavljen na zvaničnom događaju u Kini, mesec dana pre globalnog prikazivanja. Iako je iz samog naziva nestala „Pro“ oznaka, telefon ni u jednom polju ne zaostaje u vidu specifikacija, prenosi GSMArena.

Još jedna razlika u odnosu na prethodnu godinu je odluka o lansiranju samo jednog modela, što nije bio slučaj još od zvanične objave OnePlus 6 telefona, koji je prikazan 2018. godine.

OnePlus 11 među prvima sa novom generacijom Qualcomm procesora
Bitna stavka koja je izrečena prilikom predstavljanja je da će Snapdragon 8 Gen 2 unutar OnePlus telefona biti potpuno operativan pri maksimalnom iskorišćenju. Ovakve stavke se uglavnom podrazumevaju, ali sada može da znači da se OnePlus posvetio problemu ograničenja performansi čipseta radi bolje autonomije baterije, kao i uspešnijeg rešavanja problema hlađenja.

Memorija i ekran u koraku sa brzinom procesora
Telefon dolazi u dve verzije: sa 12 GB RAM-a i 256 GB skladišne memorije, kao i 16 GB RAM-a i 512 GB skladišne memorije. U oba u pitanju je brza UFS 4.0 memorija.

OnePlus 11 biće vlasnik novog 6,7-inčnog LTPO 3.0 AMOLED ekrana sa 1440p rezolucijom. Stepen osvežavanja je varijabilni, i kretaće se od 1 Hz do 120 Hz, sa preko 100 aplikacija koje su najavljene da će podržati ovu tehnologiju.

Hasselblad kamere

50 MP glavna, 48 MP širokougaona i 32 MP 2x telefoto kamera
Partnerstvo između kompanija OnePlus i Hasselblad nastavlja da cveta, pa tako već treću generaciju za redom možemo videti oba naziva rasprostranjena preko poleđine telefona.

Sam kamera sistem sastoji se od tri modula kamera, različitih žižnih daljina, i svaki sa novim senzorom. Glavna kamera od 50 MP koristi Sony IMX890 sa višedirekcionom faznom detekcijom autofokusa i optičkom stabilizacijom slike. Tu je i 48 MP ultraširoka kamera sa Sony IMX581 senzorom, sa dodatkom autofokusa koji joj omogućava da služi i kao makro kamera. Treći modul je 32 MP 2x telefoto kamera sa IMX709 senzorom, dok prednja kamera ima 16 MP.

Baterija je kapaciteta 5.000 mAh, sa brzim punjenjem do 100 W, međutim bežično punjenje biće izostavljeno iz ovog modela. Za kraj, matična kompanija kaže da će OnePlus 11 imati najveći motor za vibracije ikada viđen u telefonu.

Vibracioni motor na OnePlus 11

Cene u Kini su postavljene na 545 evra za 12/256 GB verziju, 600 evra za 16/256 GB i 670 evra za 16/512 GB, dok cene van Kine verovatno ostaju nepoznate do globalne premijere koja je zakazana za 7. februar.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi