Originalni neotvoreni iPhone prodat za 63.000 dolara

Svi znamo da iPhone telefoni lepo drže cenu tokom vremena, ali ukoliko imate dobro očuvani ili neotvoreni primerak negde u fioci, možda čuvate pravo malo bogatstvo.

Na aukciji završenoj juče, originalni neotvoreni Apple iPhone iz 2007. godine prodat je po ceni od malo preko 63.000 dolara. U pitanju je model iz 2007 godine o kojem smo pisali nedavno, a koji se nalazi u fabričkom pakovanju, sa sve zaštitnom folijom. Tada nije bilo vakuum pakovanje.

Ova verzija je retka i po tome što ima 8 GB interne memorije, a davne 2007. godine ste za ovaj telefon morali da izdvojite 600 dolara. Aukcija je počela 2. februara i završena je juče, a interesantno je da je telefon pripadao umetnici Keren Grin koja ga je dobila od svojih prijatelja i nije ga koristila jer je bio zaključan na drugu mrežu.

Podsetićemo da je u to vreme iPhone 1 imao opciju surfovanja i iTunes servis, ali bez App store, jer tada nije postojala. Ekran ima dijagonalu od cela 3,5 inča, a (jedna) kamera se nalazila sa zadnje strane i imala svega 2 MP.

Malo pre ovoga još jedan iPhone, doduše, ne u ovako dobrom stanju je prodat po ceni od 39.000 dolara.

Voleli ili ne voleli Apple, iPhone je telefon koji je napravio prekretnicu u svetu u kojem su telefoni na preklop, fotoaparati i mp3 plejeri međusobno koegzistirali. Apple je sa iPhone pogurao i druge proizvođače napred, donoseći sa sobom jednu novu dimenziju fotografisanja i snimanja video materijala.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Filip_R

    Nadam se da će neko tim idiotima jednom reći da je to moglo biti 30.000 obroka nekome.

    1. Petar Gredelj

      To bi bila prava stvar

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi