iPhone prve generacije uskoro na aukciji 

Neotpakovani iPhone prve generacije iz 2007. godine stiže na aukciju u četvrtak, a očekuje se da će konačna cena stići do 50.000 dolara. 

iPhone prve generacije uskoro na aukciji 

Prvi pametni telefon kompanije Apple, iPhone prve generacije se pojavio sa cenom od 599 dolara. Korisnici su kupovinom uređaja dijagonale ekrana 3,5 inča imali na raspolaganju kameru od 2 megapiksela i prostor za skladištenje od četiri odnosno osam gigabajta.

Telefon je korisnicima nudio opciju surfovanja internetom i iTunes servis, nije mogao da pristupi prodavnici aplikacija (jer nije postojala) i radio je na 2G mreži. Godinama je App Store bila snažna podrška građenju brenda, ali uskoro bi iPhone mogao da dozvoli instaliranje aplikacija koje nisu deo ove platforme. 

Očuvani stari uređaji su posebno vredni 

Tatu umetnica Karen Grin je jednom televizijskom programu tokom 2019. godine otkrila da je dobila na poklon iPhone uređaj prve generacije sa 8 GB memorije, ali da nikada nije otvorila kutiju. Tada je jedan od stručnjaka za procenu starih gedžeta rekao da telefon vredi bar 5.000 dolara. 

U međuvremenu se još jedan iPhone prve generacije našao na licitaciji, preko aukcijske kuća LCG Auctions, pa je iPhone u nadmetanju prodat za 39.000 dolara. Iz LCG Auctions su izjavili da će prodavati pomenuti telefon Karen Grin sa početnom cenom od 2.500 dolara. 

Tehnološka revolucija koju je pokrenuo iPhone prve generacije 

Apple iPhone je u poslednjih 15 godina potpuno promenio način komunikacije milijardi ljudi na planeti, bilo da je u pitanju plaćanje, obavljanje posla ili fotografisanje. 

U snažnom tehnološkom zamahu nestalo je desetine industrija koje su nekada učestvovale u stvaranju fotoaparata, MP3 plejera i telefona na preklop. Istovremeno, iPhone je udahnuo život drugim proizvođačima, gurajući industriju napred, tako da današnje kamere novih modela donose potpuno novu dimenziju kreiranju slika i video zapisa. 

Govoreći na godišnjoj izložbi kompanije Apple pod nazivom Macworld, nekadašnji šef kompanije Stiv Džobs je 2007. godine započeo svoj nastup rečima: 

Danas ćemo zajedno stvoriti istoriju

Proizvodi kompanije Apple koji su u tehnološkom smislu zastareli često se pojavljuju na aukcijama, gde fanovi antikviteta mogu da obogate svoju kolekciju za ne baš mali novac. Zaljubljenici u iPhone imaće priliku da do 19. februara daju svoje ponude za tehnološku relikviju, prenosi CNN. 

Proizvodi kompanije Apple koji su u tehnološkom smislu zastareli često se pojavljuju na aukcijama, gde fanovi antikviteta mogu da obogate svoju kolekciju za ne baš mali novac. Zaljubljenici u iPhone imaće priliku da do 19. februara daju svoje ponude za tehnološku relikviju. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi