Osnovni Huawei Nova 12 modeli su pristupačniji, ali i bez opcija kao što je promenljivi otvor blende kamere

Huawei Nova 12 i Huawei Nova 12 Lite su pristupačniji modeli sveže objavljene Huawei serije telefona, sa nešto skromnijim specifikacijama od Pro i Ultra opcija

Osnovni Huawei Nova 12 modeli su pristupačniji, ali i bez opcija kao što je promenljivi otvor blende kamere

Predstavljanjem najnovije Huawei Nova 12 serije telefona, kompanija je dodala četiri nova uređaja u svoju liniju proizvoda, među kojima su osim naprednijih Pro i Ultra modela, prisutni i nešto slabiji osnovni telefoni koji su ujedno i pristupačniji. To su Huawei Nova 12 i Huawei Nova 12 Lite, a iako imaju pojedine sličnosti sa svojom naprednijom „braćom“, na njima su izostale neke karakteristike kao što je promenljivi otvor blende na zadnjoj kameri, što sa druge strane opravdava i njihovo cenovno rangiranje.

Huawei Nova 12 ima OLED ekran dužine dijagonale 6,7 inča, koji za razliku od Pro i Ultra modela ima slabiju 2412x1084p rezoluciju i brzinu osvežavanja od 120 Hz. Ovaj model karakteriše i skener otiska prsta na ekranu, ali i izrez za samo jednu selfi kameru koja uzgred ima 60 MP, za razliku od dvostruke na skupljim modelima serije.

Ekran podržava 1B i P3 spektar boja, što je isto i u slučaju skupljih modela. Kada je u pitanju zadnji deo, ovaj model ima eliptično „ostrvo“ kamere sa LED blicem, senzorom za fokusiranje i dvostruku kameru. Primarna kamera ima 50 MP, a ultraširoka 8 MP što je isti slučaj i kod Pro i Ultra modela, s tom razlikom da kamere u ovom slučaju nemaju promenljivi otvor blende, već f/1,9 na primarnoj i f/2,2 na drugoj.

Operativni sistem je takođe HarmonyOS 4, sa dve opcije za skladištenje podataka: 256 i 512 GB. Međutim, isto kao i u slučaju naprednijih modela i nešto starijih modela, kompanija ni kod ovog nije otkrila koje RAM opcije su dostupne, kao ni procesor koji pokreće ove telefone. Analitičari pretpostavljaju da Huawei Nova 12, međutim, pokreće Kirin 830 SoC, ali to je nezvanična informacija.

Druge karakteristike prvog modela u seriji uključuju bateriju kapaciteta 4600 mAh sa 100 W punjenjem, USB-C i NFC, što je isto kao i kod drugih modela u seriji. Ovaj model, ima napredno hlađenje, koje se u mašinskom prevodu sa kineskog zove „bioničko disanje tečno-hlađenje pulsirajuće toplotne provodljivosti“, a navodno poboljšava disipaciju toplote 60 puta.

Kada je u pitanju Huawei Nova 12 Lite model, on ima tanji profil, 6,88 mm u odnosu na 6,98 na osnovnom modelu, manju težinu – 168 g nasuprot 191 g, manji kapacitet baterije – 4500 u odnosu na 4600 mAh i sporije punjenje – 66 u odnosu na 100 W.

U slučaju ovog modela, čipset koji ga pokreće na sajtu je naveden kao osmojezgarni Snapdragon 778G sa četiri Cortex-A78 jezgra i četiri Cortex-A55 jezgra, što je slučaj i kod Huawei Nova 11 modela. Na GPU strani, podržava ga Adreno 642L.

U slučaju kamera, ovaj model takođe ima 50+8 MP na zadnjoj strani, s tim što za razliku od svih drugih pripadnika serija ovaj telefon nema RYYB filter za boje, a ističe se i drugačijim dizajnom zadnjeg panela. Oba uređaja dolaze u istim bojama (plavoj, beloj i crnoj) i opcijama skladištenja (256 i 512 GB).

Cene za Huawei Nova 12 su 2999, odnosno 3399 kineskih juana, što je u konverziji valute oko 380, odnosno 430 evra. Lite model u opciji sa 256 GB košta 2499 kineskih juana (oko 320 evra), dok je onaj sa 512 GB u Kini trenutno dostupan za 2799 juana, odnosno oko 355 evra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi