Pametni satovi menjaju način na koji spavamo – evo i kako

Pametni satovi utiču na kvalitetniji san i pomažu nam da bolje spavamo i pripremimo za novi dan. Nedostatak sna i njegov kvalitet su problem savremenog doba, a pametni satovi vam pomaži da rešite ovaj problem, evo i kako

Pametni satovi menjaju način na koji spavamo – evo i kako

Gotovo 62% odraslih širom sveta prijavljuje nedostatak kvalitetnog sna, prema podacima Svetskog ekonomskog foruma. Koliko god ovaj problem bio čest, većina ljudi ne shvata ozbiljne posledice koje san može imati na naše zdravlje, posebno kada je reč o dugoročnim zdravstvenim problemima koji utiču na srce, imunitet, mentalno zdravlje i slično. Pametni satovi nam zbog toga pomažu da kvalitetnije spavamo.

Kako je san aktivnost koja podrazumeva opuštanje i prepuštanje kontrole, potrebni su nam alati i resursi kako bismo ispratili njegov kvalitet i probleme koji se mogu javiti. Da bi se poboljšala dostupnost alata za praćenje kvaliteta sna, brendovi kao što je Huawei ulažu u razvoj pametnih funkcija koje osnažuju korisnike da preduzmu proaktivne korake po pitanju svog zdravlja i sna.

Pametni satovi se prilagođavaju potrebama pojedinačnog korisnika

Od radnika u trećoj smeni do zaposlenih roditelja, način na koji spavamo jednako je jedinstven kao i mi sami, što je razlog zašto stručnjaci imaju problem da pronađu univerzalno rešenje za poboljšanje sna. To znači da je od velike važnosti da imamo pristup personalizovanom razumevanju naših navika kada je reč o spavanju.

Dolazak pametnih satova unapredio je ovaj aspekt našeg zdravlja, pružajući lak pristup tehnologijama za analizu sna. Trenutno, mnogi pametni satovi na tržištu mogu otkriti različite faze sna (lagani san, REM faza, dubok san, itd.) Ipak, Huawei Watch GT 4, poslednji Huawei pametni sat, ide korak dalje, te tako satovi iz ove serije analiziraju pojedinačne faze sna uz unapređenu preciznost preciznosti, pružajući korisnicima iskustvo praćenja sna prilagođeno njihovim potrebama.

Trenutno, Huawei TruSleep™ 3.0 može otkriti mikro-pomeraje tokom spavanja kako bi preciznije odredio fazu sna korisnika. Ako se pitate da li se pomerate tokom sna, ili ako osećate pospanost tokom dana i pitate se da li dovoljno kvalitetno spavate, pametne funkcije ovog sata nude odgovore koji će vam pomoći da unapredite san. Takođe, Huawei Watch GT 4 koristi napredni Huawei senzor TruSeenTM 5.5+, koji otkriva razlike u frekvenciji pulsa tokom sna, što znači da obezbeđuje sveobuhvatnu analizu vašeg ciklusa sna.

Alati za dobar noćni odmor

Funkcija praćenja sna koju nudi Huawei Watch GT 4 brine se o različitim aspektima sna, uključujući sam trenutak buđenja, povezujući se sa drugim funkcijama poput aplikacije za sat, tako da korisnici ne moraju da brinu da će se uspavati. Korisnici takođe mogu podesiti obaveštenja koja će ih podsetiti kada je vreme za spavanje, tako da nema potrebe za stalnim proveravanjem sata ili postavljanjem alarma.

Algoritam praćenja sna takođe je sveobuhvatan, ali uz pojednostavljeni interfejs. Umesto da korisnike opterećuje velikom količinom informacija, sat vam daje ocenu kvaliteta sna i nudi preporuke kako bolje spavati. Ovaj proces se onavlja inteligentno, prikupljanjem vaših fizioloških podataka i procenom koraka koje treba preduzeti kako biste poboljšali svoj san.

Kako pravilno disanje utiče na san

Ono što mnogi konvencionalni pametni satovi danas zanemaruju jeste važnost disanja – posebno tokom sna. Kada zaspimo, počinjemo da dišemo sporije nego obično, a brzina disanja može varirati tokom različitih faza sna. U nekim slučajevima mogući su prekidi ili neregularnosti koji mogu proći neprimećeno, ali ipak utiču na naše opšte blagostanje.

Trenutno, jedan od retkih pametnih satova koji pruža mogućnost merenja redovnosti disanja tokom spavanja je novi Huawei Watch GT 4, koji donosi pametne funkcije za merenje redovnosti disanja tokom sna, uz ocenu kvaliteta koja nam pruža celoviti uvid u moguće nepravilnosti.

Kompletni set funkcija koji donosi Huawei Watch GT 4 može pomoći korisnicima da bolje razumeju svoje opšte respiratorno zdravlje i kvalitet sna, pa čak i potraže stručnu pomoć nakon upozorenja koje uređaj šalje, ako postoje očigledni problemi koji zahtevaju medicinski pregled.

Više informacija, možete pronaći na sledećem linku.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi